Hyppää pääsisältöön

Promien viimeinen ilta 2016

Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014
Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014 Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014 Kuva: BBC/Chris Christodoulou teeman klassinen,Proms-festivaali

Sakari Oramo johtaa Proms-konserttisarjan perinteikkään päätöksen. Konsertin tähtisolistina on perulaistenori Juan Diego Flórez.
Uusinta sunnuntaina 26.2.2017. Areenassa 7 päivää

BBC:n Proms-festivaalilla on soitettu taas kerran kymmeniä konsertteja. Perinteikäs festivaali päättyy juhlatunnelmissa ylikapellimestari Sakari Oramon johtamaan konserttiin, jossa BBC:n sinfoniaorkesterin ja sinfoniakuoron solistivieraana on kansainvälinen huipputähti, tenori Juan Diego Flórez.

Royal Albert Hallin katsomo on jälleen täynnä kirjavasti pukeutunutta kansaa, joka ei kuuntele hiljaa paikoillaan vaan heiluttaa lippuja ja osallistuu musiikkiin.

Konsertin ohjelmassa yhdistyvät tuttuun tapaan uusi musiikki ja perinteiset vakionumerot. Illan aloittaa nuoren brittisäveltäjä Tom Harroldin tilausteos Raze. Juan Diego Flórez laulaa muun muassa aarioita Rossinin ja Donizettin oopperoista. Ohjelmassa on myös Britteniä ja Vaughan Williamsia sekä viimeisinä jokavuotiset Elgarin Pomp and Circumstance -marssi numero 1, Rule Britannia!, Jerusalem ja God Save the Queen.

Suoran konserttilähetyksen Teemalla selostaa Lotta Emanuelsson.

Proms-festivaali BBC:n sivuilla

Lue lisää:

Klassisen musiikin supersyyskuu Teemalla

Syyskuu on klassisen musiikin superkuukausi: 8.9. RSO Musiikkitalossa solistinaan Karita Mattila, 9.9. Helsingin kaupunginorkesterin uuden ylikapellimestarin Susanna Mälkin kauden avauskonsertti ja 16.9. RSO Musiikkitalossa kapellimestarinaan Esa-Pekka Salonen.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa