Hyppää pääsisältöön

Hyvä draama jättää vahvan jäljen – Sinun tarinasi

Laadukkaat draamasarjat ja tv-elokuvat ovat aina olleet osa Ylen kivijalkaa. Näyttelijät ja ohjaajat muistelevat omia suosikkiohjelmiaan: hyvä draama yllättää jollain ennennäkemättömällä, on henkilövetoinen, hyvä tarina, joka tarjoaa samastumiskohteen, hyvät näyttelijät, hyvä ohjaaja ja erinomainen teksti!

Rintamäkeläiset oli taidetta! Mä rakastin sitä. Se älyttömän hidas tempo ja jahnaaminen.― Eija Vilpas
Heikki ja Kaija alkaa aina sillä, että ovikello soi ja sieltä tulee yleensä Heikki. Viisi minuuttia keskustellaan eteisessä ja sitten lauseella 'eiköhän mennä oikein kahville tuota' siirrytään keittiöön, ja jos oikein juhlavaa ollaan, niin sitten ehkä siirrytään syystä tai toisesta olohuoneen puolelle.― Vesa Vierikko
Pertsa ja Kilu, jossa oli Veijo Pasanen roolissa Robert Manki – se kolahti nuoreen mieheen ihan valtavasti.― Martti Suosalo
Maanantain kuunnelmat, hyvänen aika! Mielikuvitusruoka oli ihan toista, mitä televisio pystyi koskaan antamaan.― Ilmari Saarelainen

Viime kesänä katsoin Suomi-elokuvia yhdessä mummini kanssa, jolla on alzheimer. Siinä on jokin turvallisuuden tunne katsoa samoja elokuvia, jotka ovat tulleet aina mun lapsuudesta tähän päivään saakka.― Armi Toivanen
Kahdeksan surmanluotia on jättänyt hirveän vahvan jäljen. Se oli niin valtavan voimakas kokemus. Se oli niin raaka, niin kaunis ja niin totta.― Eija Vilpas
Mä muistan sen jopa makukokemuksena, kun nousi karvas maku suuhun...― Sari Havas
Rauta-ajassa muistan kokeneeni näyn, että on suomalainen tuotanto, missä näkyy raha ja aika ja vaiva ja se on jotenkin iso ja erilainen kuin mitä olen nähnyt omalla kielelläni.― Tiina Lymi
Se oli pitkä produktio ja ihana työ.― Vesa-Matti Loiri
Pirkko Saision Elämänmeno ja sitten Solveigin laulu. Molemmat oli tärkeitä mulle, koska olen itse hiilikaivoskylästä Englannista. Kuva, jonka Suomi antoi itsestään silloin, oli vähän porvarillinen. Oli kiva nähdä näissä sarjoissa, että täälläkin on sitä työväkeä, jolla on ihan samat ongelmat kuin Englannissa. Ja mä ymmärsin, että tän mä tajuan!― Neil Hardwick

Neil Hardwickin Pakanamaan kartta on varmaan ensimmäinen tv-sarja, jonka on ymmärtänyt, että on kyse tv-sarjasta teoksena. Jotenkin sitä katsoessa tajusi, että tv-sarjalla voi tehdä eri asioita kuin elokuvalla.
― Johanna Vuoksenmaa
Pakanamaan kartta oli pitkään ainoa DVD-mun hyllyssä. Se dramaturgian omituisuus, monimutkaisuus ja monisyisyys oli ensimmäisiä kokemuksia, josta mulle tuli olo itselleni, että mä haluan kirjoittaa.― Jani Volanen
Matti Ijäksen elokuvat löysin vähän vanhemmalla iällä. Sen vinon huumorin, joka niissä on. - - Kun tuli kutsu näyttelemään Matti Ijäksen tv-elokuvaan, se oli valtava kunnia.― Hannu-Pekka Björkman
Henkilöt on epätäydellisiä, virheellisiä mutta rakastettavia ja ehdottoman lämpimiä.― Johanna Vuoksenmaa
Mä olisin varmaan jossain hoitolaitoksessa, jos en olisi päässyt Teatterikouluun ja juuttunut tähän työhön.― Ilmari Saarelainen

Sinun tarinasi – Yle 90 -juhlalähetys
Suora lähetys Musiikkitalosta 10.9.2016. Yle TV1, Radio Suomi, Yle Vega, Yle Areena klo 18.30–20.30 ja klo 21–21.30

Kommentit