Hyppää pääsisältöön

Ritchie Blackmoren tarina

Kitaristi Ritchie Blackmore. Kuva tv-dokumentista Ritchie Blackmoren tarina (2015).
Ritchie Blackmore muistelee. "He doesn't do happy", toteaa vaimo. Kitaristi Ritchie Blackmore. Kuva tv-dokumentista Ritchie Blackmoren tarina (2015). Ritchie Blackmore's Rainbow,Ritchie Blackmore,Deep Purple,kitaristit,rock,ritchie blackmoren tarina

Maailman rock-kitaristien kunkkuihin kuuluva Ritchie Blackmore kertoo ensi kertaa oman tarinansa, The Outlaws -yhtyeestä Deep Purpleen, Rainbow’sta Blackmore’s Nightiin.
Esitys Teemalla 30.3.2018 klo 23.25. Areenassa 30 päivää.

Deep Purplesta ja Rainbow'sta tuttu kitaravirtuoosi, legendaaristen riffien isä Ritchie Blackmore on aina antanut pikemminkin sormiensa kuin suunsa puhua. Vähemmän mairittelevan liikanimen "rockin hankalin mies" saanut Blackmore avaa vihdoin, 70 vuotta täytettyään, sanaisen arkkunsa ja kertoo itse, mitä kaikkea kiintoisaa elämän varrella on sattunut. Jopa jokunen hymy irtoaa.

Ritchie Blackmore muistelee lapsuuttaan ja eri bändejään. Hän kertoo myös renessanssihenkistä musiikkia soittavasta pitkäikäisestä bändistään Blackmore's Night, jossa hänen vaimonsa Candice Night on solistina.

Mukana dokumentissa ovat muun muassa Brian May, Roger Taylor, Gene Simmons, Ian Anderson, Phil Collen, Glenn Hughes, David Coverdale, Joe Lynn Turner, Steve Lukather, Joe Satriani ja Steve Vai.

Dokumentin Ritchie Blackmoren tarina on ohjannut Alan Ravenscroft.

Vuonna 2016 Blackmore palasi trubaduurimaailmasta raskaan rockin pariin. Hän on keikkaillut muun muassa Rainbow-kavereidensa kanssa. Myös Deep Purplen biisejä on ollut ohjelmistossa lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

  • Ritchie Blackmoren tarina (The Ritchie Blackmore Story), Britannia 2015. Dokumenttielokuva, ohjaus Alan Ravenscroft.

Dokumentin ensi-ilta oli Teemalla syyskuussa 2016.

Artikkeliin on päivitetty uusintatiedot 28.3.2018.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa