Hyppää pääsisältöön

Tunne sää

Erilaiset sääilmiöt ja säätilat herättävät meissä tunteita. Juha Föhr (oik.) kertoo säästä, Tom Nylund juontaa.
Erilaiset sääilmiöt ja säätilat herättävät meissä tunteita. Juha Föhr (oik.) kertoo säästä, Tom Nylund juontaa. Erilaiset sääilmiöt ja säätilat herättävät meissä tunteita. Juha Föhr (oik.) kertoo säästä, Tom Nylund juontaa. yle tv1

TV1 maanantaista perjantaihin 15. - 27.9.2016 klo 12.35 - 13.05, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 8.25
Yle Areenassa 30 päivän ajan

Tunne sää on kahdeksanosainen ohjelmasarja tunteista, joita erilaiset sääilmiöt ja säätilat ihmisissä herättävät.

Miltä tuntuu, kun kevään ensimmäinen auringonsäde lämmittää kasvoja tai myrsky repii hääteltan maasta? Missä olit ja muistatko mikä oli sää Tšernobylin onnettomuuden aikaan tai kun Estonia upposi?

Sarjan asiantuntijana toimii meteorologi Juha Föhr ja juontajana toimittaja Tom Nylund.

15.9. Kun lumi peittää

Kun valtava lumimassa vyöryy yli, muuttuu valkoinen maailma äkisti mustaksi. Lumiivyöryn alle jäänyt henkilö kertoo selviytymisestään ja lumen voimasta.

Aivan toisenlaisista tunteista kertoo lapsuudestaan saakka sokea Heidi Koivunen. Miltä lumi tuntuu, kun sitä ei näe.

16.9. Pakastettua elämää

Voiko ihmisen pakastaa ja sulattaa uudelleen henkiin? Kuulemme kylmiä ja lämpimiä tarinoita pakkasesta ja sen seurauksista.

19.9. Luvassa lämmintä

Mikä onkaan toivotumpaa kylmän talvikauden jälkeen kuin lämmin sää ja auringon valo. Se miten lämpimästä säästä nautimme, vaihtelee. Helteiden seuraukset voivat olla kovinkin dramaattisia.

21.9. Harmaa pilvi sataa

Kaatosade saattaa aiheuttaa epämiellyttävän yllätyksen kellariin ja lainelautailun harrastajat surffailevat keskellä Helsingin keskustaa. Kuulemme tarinoita sateen tuomista yllätyksistä.

22.9. Oikea ennuste, väärä sää

Kuulemme sään ennustamisen vaikutuksista ihmisten elämään. Luvassa suuria ja pieniä tunteita.

23.9. Myrsky

Miltä tuntuu kun trombi lennättää koiraa satoja metrejä? Entä kun myrsky iskee kesken konsertin ja sen seurauksena päässä on nyrkin kokoinen aukko? Luvassa tarinoita myrskyn keskeltä.

26.9. Kaunis, arvaamaton jää

Jää voi olla mitä kaunein luonnon taideteos, mutta jos se jää näkemättä voivat seuraukset olla hirveät. Nyt tutustaan jään tuomiin tunteisiin.

27.9. Pimeän peikko

Kaamos antaa monille paljonkin aihetta iloon ja positiivisiin tunteisiin, toisille taas luvan synkistellä sohvan kulmassa. Luvassa tarinoita pimeyden keskeltä.

Tuotanto: Yle Oppiminen. Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013.

Lisää aiheesta:
Yle Sää

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.