Hyppää pääsisältöön

Olavi Uusivirta muistelee Elainea fiilistellen!

Olavi Uusi virta lauloi Muistan sua Elaine -kappaleen Sinun tarinasi – Yle 90 -juhlalähetyksessä.

- Kappale on kertakaikkisen hieno. Vasta äskettäin hiffasin, että se on jo 1930-luvulta Matti Jurvan sanoittama kappale, Olavi kertoo.

Muistan sua Elaine tuli tutuksi Pirkka-Pekka Peteliuksen laulamana 1980-luvun Velipuolikuu -viihdeohjelmassa. Uusivirran esittämä versio on uskollinen Peteliuksen levytykselle, muttei hän silti koe astelevansa Peteliuksen jalan jäljissä.

- En ole nähnyt miten Petelius astelee, olen vain kuullut miten hän laulaa, Olavi hymyilee.

”Muistan sua Elaine” on Allu Kososen (oik. Alvar Kosunen) säveltämä ja Matti Jurvan sanoittama foksi, jonka levytti ensimmäisenä Ramblers-orkesteri vuonna 1931. Tunnetuksi kappale nousi 1980-luvulla Pirkka-Pekka Peteliuksen laulaessa sitä Velipuolikuu -ohjelman lopuksi. Petelius levytti kappaleen 1984 ja kohosi sillä levymyyntitilastojen kärkeen.