Hyppää pääsisältöön

Paula Vesala ja Olavi Uusivirta lähtevät stadiin Yle 90 -juhlalähetyksessä

Paula Vesala ja Olavi Uusivirta esittivät tänään Sinun tarinasi – Ylen 90 -juhlalähetyksessä kappaleen Mä lähden stadiin.

"On aika stadiin nyt käydä uudestaan,
jeah, lähden stadiin.
- No ala vetää vaan!"

Vesalasta ja Uusivirrasta on mahtavaa esiintyä Yle 90 -juhlalähetyksessä. Heillä on molemmilla vahvoja lapsuusmuistoja Ylen radiokuunnelmista.

- Kuuntelin lapsena todella paljon kuunnelmaa nimeltä Kurnau ja Kamaluu, jossa päähenkilönä oli kaksi kissaa. Tai mulle jäi epäselväksi, oliko toinen niistä mielikuvitushahmo, Olavi miettii.

- Mulla on vahvat lämpimät muistot kuunnelmasta Muumipappa ja meri. Kuuntelin lapsena paljon radioteatteria, Paula kertoo.

Olavi on ollut sittemmin mukana tekemässä musiikkia Timo Kämäräisen kanssa Juhana von Baghin Tuntematon sotilas -kuunnelmasarjoihin.

- Hauskaa että se oli iso satsaus nimenomaan radioon, joka on tärkeää pitää hengissä, Olavi miettii.

Tulee lämmin hengähdys rintaan Ylen betonisista käytävistä― Olavi Uusivirta

- Ylellä on paikka sydämessäni, niin paljon on tullut pyörittyä siellä viimeisen kymmenen vuoden aikana, Olavi Uusivirta kertoo.

Muusikko Uusivirta on ollut Yleisradiolla juontajan hommissa 2000-luvun alkuvuosina juontaesaan Zulu-nimistä nuorten ohjelmaa yhdessä Henna Tanskasen kanssa.

- Tulee lämmin hengähdys rintaan Ylen betonisista käytävistä. Olisi kauheaa, jos Pasilan vanhat Yle-talot purettaisi ja Yle muuttaisi muuttaa moderneihin tiloihin. Silloin kaikki olisi pielessä, Olavi Uusivirta hymyilee.

Carola & Mårtensonkin lähtivät stadiin vuonna 1967

Mä lähden stadiin on Pertti Reposen käännös kappaleesta Jackson. Sen levyttivät Carola Standertskjöld ja Lasse Mårtenson vuonna 1967.

Olavin mielestä kappaleen nimen käännös Mä lähden stadiin on osuva, hauskakin. Uusivirta ja Vesala eivät ole kuitenkaan omassa esityksebsä sovituksessa miettineet 60-luvulla laulaneita tähtiä.

- Carola ja Mårtenson ovat kyllä kovia tyyppejä, olen kuunnellut Carolaa jo c-kasettiajoilta, Mårtensonia ehkä sitten vasta vähän myöhemmällä iällä, Olavi kertoo.

Lasse Mårtenson polttaa piippua vuonna 1973.
Lasse Mårtenson polttaa piippua vuonna 1973. Kuva: Kalle Kultala piippu
Carola Standertskjöld puistonpenkillä, 1966
Carola Standertskjöld puistonpenkillä, 1966 Kuva: Yle/Erkki Suonio Carola Standertskjöld,Carola,1966,iskelmälaulajat,iskelmä-suomi