Hyppää pääsisältöön

Tänään alkaa suosittu jännityssarja Nousuvesi – verrattu jopa Silta-hittisarjaan

Nuori poliisikorkeakoulun opiskelija selvittää murhamysteeriä uudessa jännityssarjassa.

Ruotsissa suurta suosiota saanut jännityssarja Nousuvesi alkaa sunnuntaina 11.9 kello 22.00 TV1:llä. Sarjassa poliisikorkeakoulun opiskelija Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) yrittää selvittää vanhaa murhamysteeriä. Kuvassa vasemmalla Tom Stilton (Kjell Bergqvist). // Kuva: Ulrika Malm /SVT

Poliisikorkeakoulussa opiskeleva Olivia Rönning kiinnostuu 25 vuotta vanhasta ja julmasta murhamysteeristä, jossa raskaana olevan naisen ruumis löytyi Ruotsin länsirannikolta. Tapaus on yhä piikki poliisin lihassa, sillä tapaus jäi taannoin ratkaisematta useista silminnäkijähavainnoista huolimatta. Tapauksen jäljet ovat kylmenneet jo aikoja sitten, ja monet pitävät sen selvittämistä mahdottomana.

Nuori Olivia Rönning ei kuitenkaan anna periksi, ja uppoutuukin tapaukseen joka aikoinaan riivasi hänen poliisi-isäänsä pakkomielteeksi asti. Pian Olivia tajuaa, että murhan tutkintaa ei aikoinaan hoidettu kunnolla, ja jotkut yhä haluavat pitää tapauksen selvittämättömänä. Selviääkö nuori aloittelija tapauksesta, joka sai kokeneemmat kollegat aikoinaan epäonnistumaan? Samaan aikaan nettiin julkaistaan videoita, joissa joukko naamioituneita nuoria miehiä pahoinpitelee asunnottomia. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa?

Näin alkaa kriitikoiden kehuma uusi ruotsalainen rikossarja Nousuvesi. Kymmenosaisen sarjan jokainen jakso keräsi Ruotsissa yli miljoona katsojaa, ja toisesta tuotantokaudesta spekuloidaan jo innoissaan naapurimaassa.

Pohjoismaisilla rikossarjoilla menee lujaa, ja nordic noir -genre kaappaa katsojat otteeseensa tummanpuhuvalla tyylillään. Nousuvesi on henkistä sukua supersuositulle Silta-sarjalle, johon sitä on myös verrattu.

Nousuvesi perustuu Rolf ja Cilla Börjlindin (Martin Beck -elokuvien käsikirjoitus) rikosromaaniin. Pääosassa Olivia Rönninginä nähdään 24-vuotias ruotsalaisnäyttelijä Julia Ragnarsson, joka on tuttu myös muun muassa Wallander-sarjasta, ja hänet nähtiin myös Silta-sarjassa Laurana.

Nousuveden ensimmäinen jakso nähdään tänään Yle TV1:ssä  kello 22.00, ja seuraavat jaksot tulevat aina samoihin aikoihin joka sunnuntai. Jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Muokattu: Rolf ja Cilla Börjlind käsikirjoittivat Martin Beck -elokuvia, kun kirjasarjan loivat Maj Sjöwall ja Per Wahlöö.

Lue myös:

Silta-sarjan luoja lupailee: neljäs kausi todennäköisesti tulossa

Psykopaattista Siltaa on ihana katsoa, koska se kertoo myös suvaitsevaisuudesta ja hyväksynnästä