Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO sai uuden ominaisuuden: nyt pelissä voi valita kaveripokémonin, joka kerää karkkeja

Kun esimerkiksi Charmander-pokémonin kanssa kävelee kävelee kahden kilometrin matkan, saa yhden Charmander-karkin.

Pokémon GO:n uusi päivitys on tullut osalle käyttäjistä. // Kuva: EPA / Manuel Lopez

Syyskuun alkupuolella Pokémon GO -mobiilipelin valmistaja Nianticin toimitusjohtaja John Hecke kertoi, että Pokémon GO -pelaajat ovat kävelleet pelin tiimellyksessä yhteensä 4,6 miljardin kilometrin matkan. Se on suunnilleen sama matka, jonka NASAn avaruusluotain Voyager 2 kulkee 12 vuoden aikana.

Pelin uuden päivityksen myötä pelaajien kävelyinnokkuus ei ainakaan vähene: päivityksen jälkeen pelaaja voi valita itselleen kaveripokémonin, jonka kanssa kävellessä kerää kyseisen pokémonin karkkeja. Karkkeja tarvitaan pokémonien kehittämiseen ja muuttamiseen vahvemmaksi muodoksi eli evolvaamiseen.

Kaveripokémonin saa vailttua uudesta buddy-valikosta.

Kuvakaappaus Pokémon GO -pelistä.

Karkin eteen tulee kävellä pokémonista riippuen 1–3 kilometriä. Esimerkiksi Geodude-kaveripokémonilla karkin saa kilometrin käppäilyn jälkeen, Dratinilla tulee sen sijaan edetä kolmen kilometrin matka karkkia kohden. Kaveripokémonin kanssa kävellyn matkan näkee täppäämällä pokémonia profiilivalikossa.

Kaveripokémonin voi vaihtaa toiseen milloin vain.

Facebookin Pokémon GO Finland -ryhmän kommenttien mukaan päivitys on tullut toistaiseksi vain osalle käyttäjistä. Päivityksen Android-versio on 0.37.0 ja iOS-versio 1.7.0. Päivitys tulee kaikille käyttäjille lähiaikoina.

Lue myös:

Heurekassa vilisi 2000 Pokémon GO -pelaajaa – kuinka hyvin hallitset pelin perussanaston?

Pokettaminen mullistuu – Pokémon GO -ranneke ilmestyy ensi viikolla

Pokémon GO:n suosio on laskussa, mutta se ei true gameria kiinnosta – mikä näistä pelaajatyypeistä olet?

Kaikki dissaavat Pokémon Go:n keltaista tiimiä – mutta näistä syistä se on oikeasti paras jengi