Hyppää pääsisältöön

Ärsyttääkö, kun jengi kommentoi Instagram-kuviin "eka" ja "toka"? Nyt nämä sanat voi kieltää

Uuden ominaisuuden myötä voi ennakkosensuroida myös haukkumasanoja tai muuten sopimattomia ilmaisuja.

Instagramin uuden ominaisuuden tarkoituksena on pitää palvelu positiivisena. // Kuva: Instagram / kuvakaappaus

Lukuisten eri Instagram-kuvien kommenttikentistä päätellen joitain käyttäjiä tuntuu ärsyttävän suuresti, kun kuvan kommentoija haluaa ilmaista kommentoineensa kuvaan ensimmäisten joukossa. Osa on sitä mieltä, että "eka" ja "toka"-kommentit olisivat turhanpäiväinen.

On tai ei, Instagramin uuden päivityksen myötä käyttäjät sensuroida moiset kommentit etukäteen. Päivityksen jälkeen tilin asetuksista voi säätää piilotettaviksi sellaiset sanat tai lauseet, jotka sisältävät käyttäjän kieltämiä sanoja.

Eka ja toka -kommenttien piilottamista tärkeämpää monille voi olla loukkaavien sanojen ennakkosensurointi. Laittamalla asetuksen päälle, Instagram ennakkosensuroi sellaiset kommentit, jotka sisältävät sanoja, joita käyttäjät ovat raportoineet sopimattomiksi. Sensuroitavia sanoja voi halutessaan lisätä manuaalisesti.

Instagramin toimitusjohtaja Kevin Systrom kertoo yhtiön Instagram-kuvassa, että päivityksen pointti on tehdä alustasta positiivinen ja luova ympäristö käyttäjille.

- Tiedämme, etteivät nämä työkalut ole ainoa ratkaisu monimutkaiseen ongelmaan, mutta voimme yhdessä pyrkiä siihen, että Instagram pysyy turvallisena paikkana itseilmaisulle, Systrom sanoo.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

A Note from Kevin Systrom (@kevin): When Mike and I first created Instagram, we wanted it to be a welcoming community where people could share their lives. Images have the ability to inspire and bring out the best in us, whether they are funny, sad or beautiful. Over the past five years, I’ve watched in wonder as this community has grown to 500 million, with stories from every corner of the world. With this growth, we want to work diligently to maintain what has kept Instagram positive and safe, especially in the comments on your photos and videos. The beauty of the Instagram community is the diversity of its members. All different types of people — from diverse backgrounds, races, genders, sexual orientations, abilities and more — call Instagram home, but sometimes the comments on their posts can be unkind. To empower each individual, we need to promote a culture where everyone feels safe to be themselves without criticism or harassment. It’s not only my personal wish to do this, I believe it’s also our responsibility as a company. So, today, we’re taking the next step to ensure Instagram remains a positive place to express yourself. The first feature we’re introducing is a keyword moderation tool that anyone can use. Now, when you tap the gear icon on your profile, you’ll find a new Comments tool. This feature lets you list words you consider offensive or inappropriate. Comments with these words will be hidden from your posts. You can choose your own list of words or use default words we’ve provided. This is in addition to the tools we’ve already developed such as swiping to delete comments, reporting inappropriate comments and blocking accounts. We know tools aren’t the only solution for this complex problem, but together we can work toward keeping Instagram a safe place for self-expression. My commitment to you is that we will keep building features that safeguard the community and maintain what makes Instagram a positive and creative place for everyone. To learn more about comments on Instagram, check out help.instagram.com. Kevin Systrom CEO & Co-founder, Instagram

A post shared by Instagram (@instagram) on

Aiemmin käyttäjä on joutunut itse poistamaan palvelusta haluamansa kommentit tai estää tiettyjä käyttäjiä kokonaan kommentoimasta kuviaan.

Toinen päivityksen uusista ominaisuuksista liittyy kuvien kommenttien aikajärjestyksen murtamiseen. Aiemmin kommentit ovat näkyneet kronologisesti niin, että viimeisin kommentti on näkynyt alimpana. Jatkossa kommenttien esikatselussa näkyy ensin kavereiden kommentit. Vasta kommenttikentän avattua kommentit asettuvat kronologiseen muotoon.

Instagram on tuonut loppukesän ja alkusyksyn aikana useita eri ominaisuuksia käyttäjille. Syyskuun alkajaisiksi palvelu mahdollisti kuvien zoomauksen. Elokuun alussa palvelu lanseerasi Snapchat-tyylisen Storiesin, jossa käyttäjät voivat julkaista kuva- ja/tai videotarinaa Snapin tyyliin.

Lue myös:

Odotettu ominaisuus saapuu vihdoin Instagramiin – kuvapalvelussa voi nyt zoomata

Siisteintä Instagramissa juuri nyt: tältä näyttää maailman jyrkin asuinkatu

Selena Gomezin söpöstelykuva on nyt Instagramin tykätyin otos – syrjäytti Bieberin ykkössijalta