Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Spandex Sapiens

Dokumenttielokuva kertoo suomensukuisesta showpainija Michael "StarBuck" Majalahdesta.
Michael "StarBuck" Majalahti on intohimoinen showpainija. Dokumenttielokuva kertoo suomensukuisesta showpainija Michael "StarBuck" Majalahdesta. yle tv1

Yle Teema maanantaina 30.1.2017 klo 22.55. Uusinta lauantaina 4.2. klo 0.35
Yle Areenassa 30 päivää

Kanadassa helluntalaisperheessä kasvanut Michael "StarBuck" Majalahti nimettiin arkkienkelin mukaan.

Lapsena heiveröistä poikaa kiusattiin ja hän haki lohtua sarjakuvien elämää suuremmista supersankareista sekä television showpainijoista.

Itsepäinen ja lihaksikas mies pukee nyt nelikymppisenä omat spandex-trikoot päälleen. Hän on showpainija ja Suomen Fight Club Finland -painiorganisaation itseoikeutettu sankari.

Intohimosta painiin

Suomessa showpaini on lapsenkengissä ja piirit ovat pienet. Tuloista ei voi puhua, vain intohimosta.

Dokumentin (16) päähenkilön, sukupuolirooleissa vanhakantaisen Michaelin elämä hankaloituu, kun transgenderpainija Jessica Love astuu kehään haastamaan miehisen elämäntavan.

Jessicalle paini on ollut Michaelin tapaan pienestä asti unelma, mutta myös kanava oikean persoonallisuuden ulostuloon. Fyysinen ja ideologinen kamppailu räjähtää painikehän köysien läpi myös arkitodellisuuteen.

Dokumenttielokuva kertoo suomensukuisesta showpainija Michael "StarBuck" Majalahdesta.
Transgenderpainija Jessica Love haastaa StarBuckin miehisen elämäntavan. Dokumenttielokuva kertoo suomensukuisesta showpainija Michael "StarBuck" Majalahdesta. Kuva: Jan Ahlstedt dokumenttiprojekti: spandex sapiens,Yle TV1

Parisuhde vaatisi aikaa

Yksinäinen Michael yrittää etsiä itselleen vaimoa. Hän löytää Facebookista ”naispuolisen peilikuvansa”, yksinhuoltajaäiti Kukka Laakson, kahvakuulauksen amatöörisarjan maailmanmestarin.

Saarnaajaisäkin hyväksyy suhteen, mutta kitkaa syntyy kun Michaelin showpainiura nostaa kytkintä kutsun tullessa Japaniin. Kahden täysillä omaan uraansa keskittyvän ihmisen on vaikea muodostaa tasapainoista suhdetta.

Pitäisikö tulla vastaan?

Michaelin turhautuminen vain yltyy, kun tulee lisää vastoinkäymisiä. Mies saa aivotärähdyksen ja hänen samuraimiekkansa varastetaan.

Viimeinen pisara on arkkivihollinen Jessican urakiito Suomessa ja Japanissa. Transgenderpainija pääsee Michaelin rinnalle ja ehkä ohikin.

Vihainen mies joutuu kohtaamaan elämän tosiasiat. Rakkaus saattaa odottaa nurkan takana, mutta ehkä onnen löytää vain, jos on itse valmis tulemaan vastaan.

Ohjaus: Oskari Pastila. Tuotanto: Emarald Gate Industries Oy, Suomi 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran TV1:llä 2016.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.