Hyppää pääsisältöön

Uudistunut Kioski ja kuskinne Gogi

Kioskin juontaja Constantinos “Gogi” Mavromichalis auton konepellillä.
Kioskin tv-ohjelmaa juontaa Constantinos “Gogi” Mavromichalis. Kioskin juontaja Constantinos “Gogi” Mavromichalis auton konepellillä. Kuva: ©Aki-Pekka Sinikoski yle kioski

Kioskin ohjaimeen tarttuu lokakuussa uusi kasvo. Alun perin Kioskin AD:ksi valitulle Gogille kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun sattuma, oikea ajoitus ja hyvät puheenlahjat ovat vieneet hänet uusiin haasteisiin.

Lokakuussa Kioski palaa tv-ruutuun uudistuneella ohjelmalla. Joka torstai klo 22 vieraaksi saapuu mielenkiintoinen ja puhuttu nimi, jonka kanssa istutaan jenkkimaasturin kyytiin ja käydään automatkan ajan läpi viikon puheenaiheet ja Kioskin somevideot. Autoa ja keskustelua kuljettaa ohjelman uusi ruutukasvo Constantinos “Gogi” Mavromichalis.

Kymeenlaakson-spartalaiseksi itseään kutsuva Gogi on Helsingissä kasvanut, puoliksi kreikkalainen nuori mies, joka viime keväänä valittiin Kioskin AD:ksi ja vastaamaan ohjelman visuaalisesta ilmeestä.

”Tarkan harkinnan jälkeen päädyttiin siihen, että Kioskin visuaalinen ilme on parhaimmillaan kun minut laitetaan ruutuun”, Gogi vitsailee.

Todellisuudessa toimituksessa kiinnitettiin ennen kaikkea huomiota sanavalmiin ja ihmisläheisen kreikkalaisen kykyyn ottaa puheeksi aihe kuin aihe ja lämmittää keskustelukumppani avaamaan henkilökohtaisiakin ajatuksiaan.

”Mua kiinnostaa ihmiset, ihmissuhteet ja ihan arkiset asiat. Se, mikä esimerkiksi on haastateltavan mielestä ärsyttävin kotityö, kertoo usein paljon enemmän kuin kasa ulkoisia saavutuksia.”

Tarkoitukseni ei ollut hakea Salkkareihin, osallistuin koekuvauksiin aikani kuluksi.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun Gogi nähdään televisiossa. Monet katsojat muistavat hänet vajaan kymmenen vuoden takaa Salatut elämät –sarjan Romeo Aron roolista, jota hän näytteli kaksi ja puoli vuotta. Vaikka Gogi noihin aikoihin oli lukiolaispoika, joka haaveili tulevaisuudessa olevansa uusi Brad Pitt Hollywoodissa, Salattuihin elämiin hän päätyi silkasta vahingosta.

”Huomasin sattumalta meidän koulussa järjestetyt koekuvaukset. Mulla oli siinä luppoaikaa, kun odottelin kaverin tunnin loppumista ja ajattelin, että voisin osallistua ihan vain harjoituksen vuoksi”, Gogi muistelee.

Myös kuumien nimien kuskaaminen isolla autolla on Gogille entuudestaan tuttua. Armeijan päätyttyä mies houkuteltiin mukaan Miss Suomi -kiertueelle kuljettajaksi. Työhön kuului myös muuta vastuuta, kuten kaikkien missien kokovartaloöljyäminen bikinikuvauksia varten.

“Kaikenlaisia hommia sitä on tullut tehtyä, mutta se oli kyllä yksi parhaista keikoista ikinä.”

Opettaja sanoi suoraan, että jos päätän siirtyä media-alalle, otan hirveän riskin.

Lapsuudesta juontanut kiinnostus grafiikkaan, vaha-animaatioihin ja piirrettyihin vei Gogin puolestaan kolmeksi vuodeksi Englannin Bristoliin opiskelemaan animaatiota. Animaatiotekniikasta hän opiskeli itselleen ammatin, joka Suomeen palattua työllisti pelialalle. Pari vuotta kului pelifirmassa Kotkassa, kunnes Gogi halusi kokeilla taas jotain uutta. Hän oli kuullut Helsingin Laajasalon opiston radiolinjasta ja innostui ajatuksesta pyrkiä media-alalle. Opiskelukauden alkuun oli enää viikko aikaa ja pääsykokeet oli luonnollisesti pidetty jo aikoja sitten, mutta kun Gogi otti oppilaitokseen yhteyttä, opettaja ehdotti juttusilla käyntiä.

“Crossmedia-linjalta löytyi vielä tilaa ja koulutus kuulosti tosi kiinnostavalta. Opettaja sanoi varsin suoraan, että jos olen halukas jättämään vakkariduunin ja siirtymään media-alalle, otan hirveän riskin.”

Gogi halusi näyttää jo opintojen aikaan, että hän on valmis tekemään kovasti töitä ja laittamaan itsensä likoon. Koulun jälkeen hän sai pariksi vuodeksi töitä Iltalehdestä, seuraavaksi vuorossa oli Yle ja Kioski.

Kioskin ruutukasvot Rakel Liekki, Aleksi Rantamaa, Marja Sannikka, Peter Westerholm ja Constantinos “Gogi” Mavromichalis.
Kioskin ruutukasvot Kioskin ruutukasvot Rakel Liekki, Aleksi Rantamaa, Marja Sannikka, Peter Westerholm ja Constantinos “Gogi” Mavromichalis. Kuva: ©Aki-Pekka Sinikoski yle kioski

Vaikka tuleva työ Kioskin juontajana jännittää, Gogi uskoo että parhaiten hän selviää haasteesta olemalla oma aito itsensä. Taustatukea hän on saanut omalta perheeltään. Gogin isä Ni­co­las Mav­ro­mic­ha­lis, eli dj-legendana tunnettu DJ Black Mike on kokenut esiintyjä, joka neuvoo poikaansa olemaan miettimättä liikaa ja menemään hyvällä fiiliksellä.

“Äitini on aika ujo, häneltä olen perinyt tämän, että nyt kun mietin tulevaa hommaa, mua ressaa ihan hirveesti. Toivottavasti nyt ainakaan ystäviä ei nolota katsoa mun ohjelmaa”, Gogi nauraa.

Kotona opin, että voin puhua mistä tahansa.

Oman perheensä ja kasvatuksensa Gogi mainitsee syyksi, miksi hän on kiinnostunut keskustelemaan ja puhumaan kenen tahansa kanssa. Kotona on aina ollut avoin kulttuuri, jossa on uskottu, että mikään ei ole outoa ja kaikesta voi selvitä puhumalla.

Sen Gogi todisti myös opiskeluaikaan Englannissa, kun hänet oli palkattu järjestyksenvalvojaksi vegaanifestivaaleille. Ohjelmassa tuli yllättävä tauko seuraavaa puhujaa odotellessa, mutta Gogi nappasi mikrofonin ja päätti paikata tilanteen.

“Mä astuin yleisön eteen ja kerroin, että niillä olisi nyt hyvä hetki kysyä multa mitä vaan lihansyönnistä. Halusin tarjota niille mahdollisuuden saada erilaisia näkökulmia ja vastauksia, miksi joku toimii toisin kuin ne.”

Kun Gogia pyytää kuvittelemaan, mihin haasteisiin kohtalo hänet tulevaisuudessa kuljettaisi, on miehen vaikea nostaa esiin vain yhtä haavetta. Kioskissa häntä ilahduttaa erityisesti se, että hänelle on juontajana annettu vapaat kädet ja mahdollisuus olla aidosti oma itsensä.

“Kunhan työ tuntuu antavan kiksejä, uskon, että olen valmis tekemään kaikenlaisia mediahommia, vaikka yöradiota!"

Kioski Yle TV2 ja Yle Areena joka torstai klo 22 alkaen 13. lokakuuta 2016

Kommentit

Yle TV2