Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Oo se kun oot: Sannin ja Paperi T:n muodostama lusikka on rakkauslaulu, jossa ei ole liikaa siirappia

“Mä otan perheautollisen paskaa mukaan”, räppää Paperi T.

Sanni ja Paperi T julkaisivat ensimmäistä kertaa yhteisbiisin. // Kuva: YleX

Sanni ja Paperi T ilmoittivat syyskuun alussa yllättäen somessa, että Oo se kun oot -yhteisbiisi julkaistaan 14. syyskuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Paperi T fiittaa naispopparin levyllä. Pysyykö tasapaino kiinnostavan kaksikon kappaleella?

YleX analysoi biisin julkaisupäivänä:

Täydellinen eropari

Sanni ja Paperi T sopivat lyyrisesti yhteen: molemmat käsittelevät toistuvasti kappaleissaan eroamista, pettämistä tai pettymystä ja merkityksetöntä seksiä. Sanni on tottunut olemaan sanoituksissaan lelu ja vahinko, Paperi T:n hehkutettu soololevy taas käsitteli kokonaisuutena hajottavaa eroa.

“Oo se kun oot, mä haluun oppii sut. Ei kukaan täällä kai oo kokonainen. Oo se kun oot, hei mikä rikkoi sut? En oo sellainen kuin muut mua ennen”, Sanni laulaa kertosäkeessä.

Oo se kun oot -kappaleessa ymmärretään rikkinäistä ihmistä ja luvataan olla hänelle jatkossa ihania, nuollaan naarmut ja rakastetaan niin, että naapurit kuulevat. Biisi on rakkauslaulu niille, joita ärsyttää siirappinen lässytys.

Kaksikko on siis käsitellyt samoja teemoja ennenkin, tosin aivan eri genrejen keinoin. Paperi T ja Sanni ovat ne tämän ajan todelliset negatiiviset nuoret. Tosin tämä kappale on heidän melankolisuusasteikossaan suorastaan onnellista kamaa.

Suoraviivaista räppiä

Biisi ei tee hyppyä tuntemattomaan, vaikka yhteistyön myötä olisi ollut mahdollisuus leikitellä esimerkiksi taustoissa erikoisimmilla sampleilla. Luottotekijä Hank Solon tuottama Oo se kun oot ei eroa merkittävästi Sannin muusta nykytuotannosta. Oo se kun oot toimii hyvänä siltana kakkoslevyltä pian julkaistavalle kolmosalbumille.

Paperi T pääsee ääneen vasta kappaleen loppupuolella, mutta kyseessä onkin biisi Sannin tulevalta levyltä. Paprun tuttu, aggressiivinen flow maustaa biisin räppärille tavanomaisilla lyriikoilla, tosin hieman suoraviivaisemmalla tavalla kuin on totuttu. Näistä räpeistä ei tarvitse etsiä merkityksiä sivistyssanakirjan avulla.

Mainstream kohtaa ug:n

Sanni edustaa tällä hetkellä juuri sitä kotimaisen popmusiikin valtavirtaa, joka kipuaa heti julkaisupäivänä Spotify-listan kärkeen. Paperi T puolestaan on arvostettu pitkän linjan räppäri, joka nousi Malarian pelko -soolodebyyttinsä myötä undergroundista kohti valtavirtaa.

Mainstream ja hieman undergroundimpi kama kättelevät lämpimästi Oo se kun oot -kappaleessa. Jos tästä ajasta pitäisi valita yksi kappale, joka tiivistää ajan hengen Suomen mainstream-musaskenessä, niin jo yhden kuuntelukerran perusteella se voisi olla tämä biisi.

Lue myös:

Superyllätys: Sanni ja Paperi T julkaisevat yhteisbiisin

Biisianalyysissä All Good Everything: Cheekin uutuuskappale on vuoden 2016 Coco Jamboo