Hyppää pääsisältöön

Golfista luopumiseen voi tarvita jopa rikollisten apua

Tyypillinen vuosivastike golfosakkeesta on tuhannen euron verran. Vastikkeen maksaminen harmittaa, jos osakkeesta ei pääse eroon, vaikka ei enää jatka pelaamista – ainakaan kyseisellä kentällä.

”Jos et pelaa ollenkaan, sinulla on ongelma ja olet nalkissa sen vastikkeen kanssa”, sanoo puheenjohtaja Hans Weckman Suomen Golfkentät ry:stä.

Golfosakkeiden myynti- tai luovutus hämärämiehille, jotka eivät puolestaan aiokaan maksaa osakkeesta vastiketta, aiheuttaa suuria tappioita golf-kentille.

Nyt vastiketappio on ainakin puoli miljoonaa euroa vuodessa.

Nordcenterin golfkentällä Raaseporissa vastiketappion pelätään nousevan tänä vuonna 180 000 euroon. Kotojärven kentällä Pornaisissa vastiketappiot ovat olleet pahimmillaan 300 000 euroa vuodessa.

MOT: Roskaosakkeiden hämäräbisnes kertoo osakkeenomistajien ongelmista ja lisääntyneistä kustannuksista myös lomaosakebisneksessä. Lomaosakkeista on saattanut päästä eroon vasta vuosia kestäneen kaupittelun jälkeen ja tuhansien eurojen välirahojen avulla.

Roskaosakkeet saattavat myös jäädä yrittäjän käteen taloyhtiössä, jossa sijaitsevat liikehuoneistot menettävät arvonsa. Kukaan ei osta liiketilaa, vastikkeet juoksevat ja uusi korjausvastike saattaa olla moninkertainen liiketilan alkuperäiseen hintaan verrattuna.

Etelä-Suomessa ongelmallisten golfosakkeiden kauppoja on ollut järjestelemässä talousrikollisia.

Golf-kentät ovat hakeneet apua osakedumppausta vastaan poliisista. Lain mukaan maksukyvyttömyyden oleellinen pahentaminen tai avunanto tähän on rikos.

Pääkaupunkiseudulla on käynnistymässä yli sataa golfosakekauppaa koskeva esitutkinta.
Nordcenter -kenttää koskevassa oikeusjutussa osakkeiden ostaja sai käräjillä tuomion velallisen epärehellisyydestä, kun golfosakkeita päätyi yhtiöön, joka ei kyennyt maksamaan vastikkeita.

TV1 maanantai 12.9. klo 20
MOT: Roskaosakkeiden hämäbisnes

Vaihdettu jutun pääkuva 16.9.2016 MK
vaihdettu trailerin tilalle ohjema 20.9.2016 MK

Kommentit