Hyppää pääsisältöön

Dior ja minä

Raf Simonin ensimmäisen haute couture -malliston näytöksen mallit backstagella.  
Raf Simonin ensimmäisen haute couture -malliston näytöksen mallit backstagella.   dior ja minä

Minimalistisesta tyylistään tunnetun Raf Simonsin valinta Diorin muotitalon pääsuunnittelijaksi kohahdutti muotimaailmaa. Miten hän loi uuden haute couture -kokoelman vain kahdeksassa viikossa hurjan paineen alla?
Areenassa 30 päivää

Dokumentti Dior ja minä vie katsojan Christian Diorin legendaarisen muotitalon kulisseihin. Kohuttu uusi pääsuunnittelija Raf Simons luo siinä paraikaa ensimmäistä haute couture -mallistoaan yhdessä työtovereidensa kanssa. Pitkään harkittuaan Simons päätti päästää kamerat seuraamaan Diorin huippuammattilaisten työtä kolmeksi kuukaudeksi.

Christian Diorin muotitalo on harvinaislaatuinen työyhteisö, jossa toteutetaan mielikuvituksellisia visioita suurella rakkaudella. Ohjaaja Frédéric Tcheng lähestyy kohdettaan omien sanojensa mukaan suurten ranskalaisten realistien Jean Renoirin ja Émile Zolan hengessä piirtääkseen dokumenttielokuvalla erään läpileikkauksen elämästä Pariisissa.

  • Dior ja minä (Dior and I), Ranska 2014. O: Frédéric Tcheng

Lue lisää:

Teeman muotiviikko 2016

Diorin pukuja, Borsalino-hattuja, tennarihulluja, retroa, valkokankaan pukuloistoa. Muotiviikon ohjelmat ovat nyt Areenassa!

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa