Hyppää pääsisältöön

Ellinooran Villi lapsi on syksyn odotetuin suomalaisdebyytti: aitoa tee se itse -folkpopia ja Pelle Miljoona -viittauksia

Tulokasartisti Ellinoora on villi lapsi, joka fanittaa Pelle Miljoonaa, julkaisee meikittömiä selfietä somessa ja tekee hittinsä itse.

Ellinoora // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Ellinooran ennakkoon kultaa myynyt Villi lapsi -debyyttialbumi julkaistiin tänään perjantaina 16. syyskuuta. 22-vuotiaan laulajan suosiosta kertoo paljon se, että levyltä julkaistut singlet Carrie ja Leijonakuningas ovat myyneet jo platinaa.

YleX kokosi kuusi syytä kiinnostua Ellinoorasta Villi lapsi -debyyttialbumin kunniaksi.

1. Ensimmäistä kertaa ykkönen

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora julkaisi viikko sitten Elefantin paino -singlen, joka nousi pian Suomen Spotifyn ykkössijalle. Se oli artistin ensimmäinen paalupaikka ja laulajan mukaan ”ihan älytön juttu”.

- Elefantin paino oli haasteellinen. Se on mun mielestä levyn yksi parhaista biiseistä, mutta sen liveversiosta tuli jotenkin kesän mittaan niin merkityksellinen, että aloimme painia sen kanssa. Miten saadaan myös nauhalle se iso ja raaka tunne, mikä siinä livessä kuuluu? Ja saatiinhan me, Ellinoora kertoo YleX:lle.

2. Festarikesän positiivinen yllättäjä

Ihan älytön juttu on ollut myös Ellinooran suosio festarilavoilla tänä kesänä. Sen osoitti myös Ruisrockin keikka, jossa myös YleX lauloi mukana.

Vaikka Ellinoora on artistina uusi, Rantalavan yleisö osasi sanat ulkoa. Leijonakuningas-platinahitti oli raikuvaa yhteislaulua alusta loppuun.

Biisin lopuksi poppari laulatti kertsiä vielä monta kertaa yleisöllä ilman bändin avustusta.

- Ruisrock! Mä kuolen, kiitos, liikuttunut laulaja spiikkasi, kun yleisö suorastaan huusi hänen korvaansa kappaleen sanat.

Ellinoora Rantalavalla. // Kuva: Annika Miettinen

3. Aitous voi olla outoutta tässä ajassa

Poppari postaa someen myös meikittömiä kuvia itsestään, esiintyy paljain jaloin festarilavoilla, eikä juokse uusimpien trendien perässä. Hän luottaa omaan visioonsa.

Laulaja-lauluntekijä Ellinooran suosio tässä ajassa osoittaa, että myös orgaaniselle musiikille on kysyntää bileraitojen seassa.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Fiiliksii. Tänään oli melkoinen päivä. 🌸 KIITOS viel kerran teille jotka ootte kuunnelleet Elefantin painoa. Musta on jotenkin ihan äärimmäistä että tää meni näin, ensimmäistä kertaa en kriisannut aivan vitusti sinkun julkaisua vaan olin jotenkin hyväksynyt et nyt se vaan tulee ja olin enemmänkin keskittynyt jo jännittämään perjantaina ilmestyvää debyyttilevyäni. Mut elo yllättää. Aina. Mä koen olevani artistina vielä alussa, mut mulla on sitä kovempi nälkä ja tahto tehdä biisejä jotka jäisivät oikeasti elämään. Tää Spotify #1 juttu tuli silti ihan litsarina naamaan. Ihan älyttömän hyvänä sellasena. Musta on maailman siisteintä että kun meidän lähtökohtana oli 1) tehdä meidän mielestä kova & rehellinen pop-laulu 2) saattaa mun päässä oleva stoori maaliin. Ja sit joku vaan tajuaa ton laulun ja asioita alkaa tapahtua. ❤️ Mä rakastan myös lauluja jotka kertoo rakkaudesta ja ryyppäyksestä mut oon ihan poikkeuksellisen onnellinen että juuri tänään tää biisi oli ykkönen. Ei mul muuta enää. Piti vähän avautuu. En oo jaksanut tänään meikkaa (tänään on vähän itkettänyt 😭), mut laitoin silti paljettibomberin & hatun päähän et olis jotenki juhlafiilis. @stage11official hoiti mun harjan kuosiin ✨🌸💘 Muistakaa kuunnella Elefantin painoo vielä. Sen matka on vasta alussa!!!!! Rakkautta! #väsyny & #onnellinen

A post shared by Ellinoora (@ellinooramusiikki) on

4. Pelle Miljoona ja muut viittaukset

Levyn nimi Villi lapsi viittaa Ellinooran yhteen suosikkiin, Pelle Miljoonaan, jolla on kappale Juokse villi lapsi. Laulaja on esittänyt keikoillaan Pelle Miljoonan _Olen kaunis -_klassikkoa, joka on kuin biisipari Ellinooran omalle Leijonakuninkaalle. Cover sopii settilistaan erityisesti lyyrikoidensa vuoksi, sillä molemmissa käsitellään nuoren ihmisen ongelmia ja kasvua.

Ellinooran musamaku tulee esiin muissakin lyriikoissa. Muun muassa The Beatles mainitaan Pidän sinusta juuri sellaisena kuin olet -kappaleessa ja Leevi and the Leavingsiin viitataan Kahleet-avausraidassa.

5. Tee se itse -folkpopia

Ellinoora on tehnyt esikoisalbuminsa pääosin kahdestaan avomiehensä Samuli Sirviön kanssa, joka on myös levyn tuottaja. Se on aika poikkeuksellista nykyään, kun lähes kaikki hitit tehdään biisileireillä isoissa porukoissa.

- Syksystä 2013 eteenpäin meillä on ollut liitutaulu, johon kirjoitettiin, että "tehdään vuoden x paras debyyttialbumi". Aika monta kertaa se vuosi vaihdettiin aina seuraavaan, mutta se oli hyvä motivaattori, Ellinoora kertoo.

Ainoastaan kolmessa Villi lapsi -levyn kappaleessa on ollut mukana myös ulkopuolinen tekijä: Kahleet-kappaleessa Joel Melasniemi, Pidän sinusta juuri sellaisena kuin olet -biisissä Kalle Koivisto ja _Ei hävittävää (AEIOUAO) -_kappaleessa Väinö Wallenius. Laulamisen lisäksi Ellinoora on soittanut albumilleen ukulelea ja pianoa.

6. Ellinooralla on festarivehkeet

Ellinoora on tehnyt nousukiidossa olevaan uraansa nähden vain vähän musiikkivideoita. Hänellä on ainoastaan yksi virallinen musavideo, joka on kuvattu Ei hävittävää (AEIOUAO) -kappaleeseen. Eikä se ole edes popparin suurin hitti.

Lisäksi Ellinooralla on rooli PH-arvojen Festarivehkeet-musavideolla, joka kannattaa katsoa alta.

Lue myös:

Ruisrockin avauskeikka on koko festarin haastavin slotti: Ellinoora osoitti olevansa tuleva tähti 

YleX Ensinäytössä PH-arvot feat. Ellinoora: Tämä biisi kertoo, mitä täydelliseen festariviikonloppuun tarvitaan

Poptulokas Ellinoora debyyttilevystään: Haluan tehdä oikeasti ehjän kokonaisuuden tänä kertakäyttöaikana