Hyppää pääsisältöön

Mitä jos sormi korvaisi puhelimen? Uudella tekniikalla puhelun ääni siirtyy korvaan sormenpään kautta

Tämähän tekee James Bondinkin kateelliseksi.

Myös kuvass aoleva sormi toimii tekniikan kanssa puhelimen tavoin. // Kuva: EPA / Harish Tyagi

Tulevaisuudessa kuka tahansa meistä voi kuvitella olevansa salainen agentti: sen mahdollistaa yhdysvaltalaisen startup-yritys Innomdle Labin luoma tekniikka, jonka avulla voi puhua puhelun sormenpään välityksellä.

Täh?

Sgnl-laitteen tekniikka perustuu ranteeseen laitettavaan rannekkeeseen. Ranneke yhdistetään puhelimeen bluetoothilla. Kun puhelin soi, siihen vastataan laittamalla sormenpää korvaan. Puhelukumppanin äänen synnyttämä värinä ohjautuu rannekkeen kautta käyttäjän sormenpäähän, jossa se kuuluu äänenä. Rannekkeessa on mikrofoni, jonka kautta oma ääni siirtyy puhelun toisessa päässä olevalle henkilölle.

Todella scifiä.

Sormenpään kautta voi myös kuunnella puhelimesta tulevaa musiikkia.

Tuotteen Kickstarter-kampanjasivun mukaan tekniikka toimii hyvin myös kovassa melussa, sillä omalla sormenpäällä voi sulkea taustamelun. Toisaalta Techcrunch-verkkosivuston testin perusteella äänenlaatu oli heikko ja kuulosti vanhan ajan radiopuhelimen ääneltä.

Tuote on kieltämättä siisti, mutta ei välttämättä kovin tarpeellinen. Mutta kuten Kickstarter-kampanjoissa yleensä, coolius menee tarpeellisuuden edelle: kirjoitushetkellä Sgnl on rikkonut rahoitustavoitteensa yli 16-kertaisesti. Se on kerännyt yli 824 000 dollaria, kun tavoite oli "vain" 50 000 dollaria.

Lue myös:

Uusi iPhone tulee myyntiin perjantaina – osa on jonottanut kaupan edessä jo päiviä

Ei kai tässä näin pitänyt käydä – iPhone 7 julkaistiin, mutta Twitterissä keskitytään irvailemaan kummallisille kuulokkeille