Hyppää pääsisältöön

Pekka Valkeejärvi miettii miehen yksinäisyyttä

Näyttelijä Pekka Valkeejärvi (1957–2016) vastasi vuonna 1993 harvinaisessa tv-haastattelussa kysymyksiin, joita hänen tuolloinen roolihahmonsa Armas Härmä nostatti esiin. Oliko Härmän tavassa ratkaista ongelmansa Valkeejärven mielestä järkeä?

Valkeejärvi vieraili kulttuurimakasiiniohjelma Magneetissa marraskuussa 1993, aiheena oli Jukka Vienon Kom-teatteriin ohjaama näytelmä Armas Härmä ja Jumalan liha. Yksi näytelmän teemoista oli psykoanalyysi. Valkeejärvi kertoo, millainen suhde näytelmän analyytikolla ja hänen esittämällään murhatutkijalla oikein oli.

Näytelmän psykoanalyysista nähdään väkevä ote. Analyytikkoa esittää Marja Packalén.

Yli 30-vuotisen monipuolisen näyttelijänuran teatterissa, elokuvissa ja tv:ssä tehnyt Valkeejärvi oli tunnettu myös siitä, ettei antanut haastatteluja juuri koskaan. Tämä lyhyt haastattelu Magneetissa on ainut Ylen arkistosta löytyvä tallenne, jossa hän puhuu kameralle omana itsenään.

Onko selibaatti sun mielestä hyvä ratkaisu? – Ai niinku ihmissuhdeongelmiin?

Valkeejärveä haastattelevat toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa. Vieraana studiossa nähdään myös näyttelijä Pekka Huotari.

Tv-katsojat muistavat Valkeejärven mm. tv-draamoista Anna Liisa, Ilmakitarat, Aikalisä, Katve, Jakkulista feministi, Pesärikko, Vuoroin vieraissa ja Kolme valhetta.

Yle Uutiset: Pekka Valkeejärvi on kuollut
Yle Uutiset: "Pekka Valkeejärvi oli älykkö, joka teki laiskuudesta taidetta"

Lue lisää:

Anna Liisa -elokuva

Minna Canthin Anna Liisa on nuoren tytön kohtalontarina

Minna Canthin todellisiin tapahtumiin perustuva kohtalontarina nuoren tytön elämästä koskettaa väkevyydellään yhä tänäkin päivänä. Ansiokkaan tv-draaman pääosassa nähdään Anna-Leena Härkönen.

Lue lisää:

Janne Reinikainen ja Joona Majurinen tv-elokuvassa Ilmakitarat.

Ilmakitarat on elokuva kaveruudesta, joka saa outoja piirteitä

Nyrkkeilyä harrastava, raksalla työskentelevä Leo ja meklarina toimiva Toni ovat lapsuuden parhaita kavereita. Aikuisena ystävysten tiet kuitenkin eroavat, vaikka Leo yrittää pitää kiinni kaveristaan kaikin keinoin.

Lue lisää:

Heikki Paavilainen eläkuvassa Aikalisä

Aikalisä on tarina Urposta, korisjoukkueen ikuisesta vaihtopelaajasta

Tv-elokuva Aikalisä (1981) on tarina Urposta, koripallojoukkueen ikuisesta vaihtopelaajasta, pullopojasta, jota ei kaivata tositilanteessa kentälle.

Lue lisää:

Katve-elokuvassa interrail päättyy kotipusikoihin

Koulussa vika päivä, taskussa reilikortti ja edessä etelän kuumat biitsit. Kaverukset Lare, Pietro ja Rami päättävät ottaa kesän rennosti.

Lue lisää:

Rakkaus ja ryöstö kietoutuvat yhteen, kun Jakkulista leivotaan feministi

Rakkaus, raha ja ryöstö kietoutuvat koomisella ja alakuloisellakin tavalla yhteen, kun reppana pankkirosvo iskee väärään pankkiin.

Lue lisää:

Video ei enää katsottavissa

Orvokki Aution Pesärikko on vankka kuvaus suvun ja yhteisön paineesta

Hillitte ittes, sillä mitä ne kylälläkin puhuu! Siinä pohjalainen käyttäytymisohje niin sielun kuin ruumiinkin tuskiin.

Lue lisää:

Vuoroin vieraissa on äidin ja tyttären kehitystarina parisuhdepelillä maustettuna

1990-luvun lopun komediallisessa ihmissuhdedraamassa kaksi avioparia: kolmekymppiset Elina ja Toni sekä Elinan vanhemmat viisikymppiset Anneli ja Antti kamppailevat pari- ja salasuhteidensa kiemuroissa.

Lue lisää:

Janne Reinikainen elokuvassa Kolme valhetta

Kolme valhetta on kertomus hiihtourheilusta ja siitä, kun käry käy

Tv-elokuva Kolme valhetta on täysin kuvitteellinen kertomus Suomen puhtaan hiihtourheilun pimeästä puolesta. Vai onko tämä vain kuvitelmaa Lahden MM-hiihtojen dopingskandaalien jälkeen?

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto