Hyppää pääsisältöön

Maria Monden hämmennystä herättävä musavideo keräsi viikossa yli 500 000 katselukertaa: "Tarkoitus oli tehdä hitti, ja siinä onnistuttiin"

Musiikkivideollaan suomalaiset sekoittanut Maria Monde nousi alle viikossa koko kansan tietoisuuteen. Mutta onko se hyvä asia?

Maria Monde. // Kuva: Tommi Mäntysalo

Korvasyöpä. Jäätävää paskaa. Mitä...onko tää parodia? Hienoa, että Suomeen saatiin viimein naispuolinen Cheek. On tää parempi ku Apulanta.

Muun muassa tällaisia kommentteja on postattu sen jälkeen, kun Maria Monde, eli Maaria Lehtinen julkaisi 9. syyskuuta Youtubessa musiikkivideon Maailma.

Videolla Maria Monde laulaa dancepoppia, konttaa bikineissä ja keikistelee seiloriasussa uimarannalla. Videon lopussa hän räppää ja lausuu muutaman sanan ranskaksi.

Videon näkemisen jälkeen olo on hämmentynyt, ja päässä kaikuu Insgram-dam-Insgram-dam-dam-dam-di-daahhh. Se ärsyttävä korvamato, jota laulaja itse kutsuu hookiksi, eli tarttuvaksi hokemaksi – niin kuin musiikkipiireissä on tapana kutsua.

Mitä tämä on? Ja miksi Maria Monde on noussut niin suosituksi?

Laulajan mukaan yksi tärkeimistä syistä on hookki. Lehtinen kertoo, että hän teki hirveästi töitä luodakseen mieleenpainuvan hookin eli Insgramdam-hokeman. Se ei varsinaisesti tarkoita yhtään mitään, mutta liittyy tarpeeksi Instagramiin, jotta jokainen tunnistaa sen.

- Halusin tekijäporukan kanssa synnyttää katsojissa reaktion. Hyvä taideteoshan liikuttaa yleisöä aina johonkin suuntaan. Tarkoitus oli tehdä hitti, ja siinä onnistuttiin, Lehtinen kertoo.

Mutta iso osa videosta syntyneistä reaktioista on negatiivisia, eikö se häiritse?

Päinvastoin. Lehtiselle kaikki reaktiot ovat kotiin päin, sillä joka ikinen niistä tuo laulajalle lisää kuuntelukertoja. Tähän mennessä tarkalleen ottaen 550 424, vaikka videon julkaisusta on kulunut vain viikko.

- Olen koko elämäni halunnut saada levytyssopimuksen. Ei ollut hajuakaan, että tämä biisi menisi näin hyvin läpi. Kiitos kuuluu siis ihan jokaiselle. Myös niille vihaajille.

Lehtinen uskoo, että Maria Monden video muuttui viraaliksi, koska hänen kappaleensa jää päähän soimaan. Lisäksi se tarjoaa jokaiselle jotakin: on rakkautta, somekulttuuria, kesätunnelmaa, räppiä. Ja tietysti sitä pilkettä silmäkulmassa, josta laulaja puhuu toistuvasti.

Videota ei siis tule ottaa turhan vakavasti. Eihän taiteilija itsekään suhtaudu asioihin kovin tosissaan – paitsi musiikkiin. Siitä hän haluaa luoda oikean uran.

Musiikkivideo ei siis ole vitsi?

- Ei todellakaan. Teen tätä ihan tosissani. Olen ihan stressaantunut, enkä saa nukuttua, kun lehdistö ja koko muu rumba ovat laittaneet pääni pyörälle, Lehtinen sanoo.

Tavoitteena on saada levytyssopimus ihan minkä tahansa levy-yhtiön kanssa. Lehtinen uskoo, että nyt ei ole varaa olla nirso tai antaa niin sanotusti pissan nouta päähän. Pitää olla nöyrä.

Joiltakin keikkabuukkareilta, ohjelmatoimistoilta ja levy-yhtiöiltä on kuulemma tullut jo yhteydenottoja. Mutta mitään ei ole vielä kiveenkirjoitettu. Jos Lehtinen saisi esiintyä kenen tahansa suomalaisartistin kanssa, se olisi ehdottomasti JVG:n Ville Galle.

- Ville Galle on fiksu ja filmaattinen, ja Vain elämää –sarjassa näkyi hänen herkkyytensä. Olisi unelma esiintyä hänen kanssaan. Tai päästä hänen levy-yhtiöönsä.

Musiikin lisäksi haaveena on myös näyttelijänura. Rooli elokuvassa tai tv-sarjassa olisi mahtavaa. Lehtinen kertoo myös kirjoittavansa filosofista itsetutkiskelukirjaa syntymästä ja kuolemasta.

Mitä Lehtinen oikein tällä kaikella hakee?

Sitä, että saa toteuttaa unelmansa.

Lehtinen kertoo, että hänen äitinsä on opettanut siihen, että kannattaa ennemmin myötäiloita toisten puolesta kuin olla katkera. Tästä syystä hän ei jaksa välittää siitä, mitä kaikki muut sanovat.

-Alussa minulle tuli paha mieli, kun luin negatiivisia kommentteja, mutta sitten tajusin, että "herää pahvi"! Munhan pitää olla kaikille kiitollinen siitä, että olen nyt tässä. Ilman heitä, videosta ei olisi tullut niin suosittu.

Lue myös:

Hysteerisesti naurava nainen nousi viraalihitiksi – ja nosti Chewbacca-naamareiden myyntiä lähes 1 000 prosentilla

Vuoden epätodennäköisin netti-ilmiö nähtiin jo nyt: poika, joka söi vesimelonin yhdeltä istumalta

Kun meemi karkaa käsistä: Damn Daniel -nettihitin tekijän kotiin poliisi-isku ja hakkerit piinasivat rasistisilla viesteillä