Hyppää pääsisältöön

Anna Abreu henkilökohtaisesta Sensuroimaton versio -levystään: En ole ikinä puhunut levyn aiheista julkisesti

Anna Abreun hiljattain julkaistu ensimmäinen suomenkielinen albumi, Sensuroimaton versio, soi YleX:n Viikon albumina. Levyn henkilökohtaisin kappale on Isä, joka nimensä mukaisesti kertoo laulajan vaikeasta isäsuhteesta.

Anna Abreun Sensuroimaton versio.

Anna Abreu päätyy yleensä otsikoihin heti sen jälkeen, kun hän on julkaissut vähäpukeisen kuvan itsestään Instagramissa. Iltapäivälehtien luoma julkisuuskuva hänestä on usein hyvin kapea, kuten valitettavan monen muunkin naislaulajan.

Välillä Abreu ottaa tiukasti kantaa eläintensuojelukysymyksiin, mutta yleensä hän ei kerro haastatteluissa itsestään juuri mitään henkilökohtaista. Julkisuudessa hän haluaa olla hymyilevä ja hauska idoli, sensuroitu versio.

Sellainen hän on usein myös kappaleissaan. Abreun tarkoitus on levittää ympärilleen hyvää fiilistä ja saada ihmiset tanssimaan keikoilla, kuten esimerkiksi kappaleet Bandana ja Ayo osoittavat.

Nyt laulaja kuitenkin kertoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa, että hänen ensimmäinen suomenkielinen levynsä on aiempia henkilökohtaisempi. Sen nimikin on Sensuroimaton versio.

- Levyllä on mukana aiheita, joista en ole ikinä puhunut julkisuudessa, enkä tule varmaan ikinä puhumaankaan. Ne aiheet ovat tarkoitettu biisien kuuntelijoille. En halua niistä sen enempää puhua.

Viisi englanninkielistä levyä aiemmin julkaissut Abreu kertoo kiinnittäneensä nyt enemmän huomiota kappaleidensa sanoihin kuin aiemmin, koska laulaa nykyään suomeksi.

- Siinä on pientä eroa, miten suomalainen ihminen kiinnittää huomiota suomenkielisiin sanoihin. En ole aiemmin kauheasti avannut omaa elämääni musiikin kautta.

Silti albumin nimikkoraita on tehty ikään kuin ”kännissä ja läpällä”. Sensuroimaton versio -kappaleessa Abreu kiroilee ja juo viinaa. Se ei kuitenkaan vastaa popparin elämää.

- Se on täysin kieli poskessa tehty biisi. Sehän on pelkkää läppää. Olen oikeasti tosi nössö, just ja just juon viiniä.

Anna Abreu sijoittui vuonna 2007 Idols-laulukilpailussa toiseksi. Sen jälkeen poppari on myynyt yli 182 000 levyä, osallistunut Vain elämää -ohjelmaan ja keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea. Ensimmäinen suomenkielinen albumikin myi jo ennakkoon kultaa.

- Tuntuu todella luonnolliselta laulaa suomeksi, tunteet tulevat paremmin esille. Olen sen verran kapinallinen, etten halunnut julkaista suomenkielistä levyä heti Vain elämää -ohjelman jälkeen.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös:

Katso Anna Abreun kesäinen VIP-keikka Telttabileistä: "Ai että tää on ihanaa"

"Tämä oli elämäni paras keikka" – palaa festarikesään ja katso Anna Abreun aurinkoinen Ruisrock-veto

Anna Abreu edestä, takaa ja sivuilta!