Hyppää pääsisältöön

Docventures kysyy: Mitä mieltä olet dekriminalisoinnista?

Docventures kysyy
Docventures kysyy Docventures

Lääketieteen ammattilaiset ympäri maailman ovat viime vuosina puhuneet enenevissä määrin huumausaineiden dekriminalisoinnin puolesta: laittomien huumeiden lieveilmiöt ovat suurempi uhka kuin itse aineet.

Esimerkiksi Portugali lopetti huumeidenkäyttäjien rikosoikeudellisen rankaisemisen jo 2001, passittaen narkomanian vallassa olevat onnettomat kansalaiset butkan sijaan lääketieteelliseen hoitoon. Tulosten valossa Portugalin peliliike oli onnistunut, sillä esimerkiksi HIV-tartunnat huumeidenkäyttäjien keskuudessa ovat laskeneet 17 prosenttia.

Olisiko huumeista vähemmän haittoja, jos ne olisivat laillisia?

Kyllä olisi.
85% (1621 ääntä)
Ei olisi.
15% (282 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1903
Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures