Hyppää pääsisältöön

Meidän Nixonimme

Nixon Kiinassa 1972. Kuva kaitafilmeistä kootusta dokumettielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon), ohjaus Penny Lane.
Meidän Nixonimme: Nixon Kiinassa 1972. Dokumenttielokuva on koottu lähipiirin kuvaamista kaitafilmeistä. Nixon Kiinassa 1972. Kuva kaitafilmeistä kootusta dokumettielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon), ohjaus Penny Lane. meidäm nixonimme,Teemalauantai,Richard Nixon,Our Nixon

"Omituisen hurmaava" ja "kiusallisen inhimillinen" kotielokuva Valkoisesta talosta. FBI:n arkistoihin hautautuneesta materiaalista dokumenttielokuvan ohjasi Penny Lane.
Teemalla tiistaina 20.9.2016 klo 21 sekä Areenassa 30 päivää.

Dokumenttielokuva Meidän Nixonimme (Our Nixon) on intiimi kuvaus Richard Nixonin presidenttikaudesta 1969–74. Se perustuu kaitafilmeihin, joita taltioivat presidentin lähipiirin miehet H.R. Haldeman, John Ehrlichman ja Dwight Chapin. Kaikki kolme nuorta republikaania päätyivät vankilaan muutama vuosi myöhemmin.

Meidän Nixonimme on eräänlainen kotielokuva Valkoisesta talosta. Suurten historiallisten tapahtumien ja poliittisten skandaalien keskellä super8-filmille taltioitiin niin maailmanpolitiikkaa muuttanut Kiinan-vierailu kuin puhelu Kuuhun, sekä Vietnamin sodan vastaiset mielenosoitukset että Nixonin tyttären häät, yhtä hyvin supervaltojen johtajia kuin pääsiäispupuja.

Kaitafilmiä kertyi yli 500 rullaa. Filmit päätyivät Watergate-tutkimusten aikaan FBI:n haltuun, ja ne unohtuivat arkistoihin 40 vuodeksi. Nyt ne ovat ensi kertaa nähtävissä.

Meidän Nixonimme -elokuvan ohjaaja Penny Lane totesi ensi-illan aikaan materiaalistaan: "Palaaminen alkuperäislähteiden pariin on paras tapa kokea historia niin kuin se elettiin, hämmentyneenä siitä mitä tapahtuu ja miksi – ja miksi se on merkityksellistä."

Näin syntyi "omituisen hurmaavaksi" ja "kiusallisen inhimilliseksi" ylistetty muotokuva Nixonista ja tämän lähipiiristä.

  • Meidän Nixonimme (Our Nixon), USA 2013. Dokumenttielokuva, ohjaus Penny Lane.

Meidän Nixonimme sai Suomen-ensi-iltansa Teemalauantaissa helmikuussa 2015.

Richard Nixon vuonna 1972, juuri ennen vaalivoittoa. Kuva dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon).
Nixon kampanjoi 1972. Richard Nixon vuonna 1972, juuri ennen vaalivoittoa. Kuva dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon). Richard Nixon,Our Nixon,dokumenttielokuvat
Nixonin vaalitilaisuus 1972. Kuva kaitafilmeistä kootusta dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon), ohjaus Penny Lane.
Vaalihuumaa 1972. Nixonin vaalitilaisuus 1972. Kuva kaitafilmeistä kootusta dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon), ohjaus Penny Lane. Our Nixon,dokumenttielokuvat,Richard Nixon
Dwight Chapin kuvaa Valkoisessa talossa historiallisen kuulennon iltana heinäkuussa 1969. Kuva dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon).
Chapin kuvaa Haldemania 1969. Dwight Chapin kuvaa Valkoisessa talossa historiallisen kuulennon iltana heinäkuussa 1969. Kuva dokumenttielokuvasta Meidän Nixonimme (Our Nixon). Our Nixon,Valkoinen talo,dokumenttielokuvat,kaitafilmaus

Dokumenttielokuvan traileri:

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa