Hyppää pääsisältöön

Minkä taideteoksen sinä haluaisit nähdä elossa?

Kuvamanipulaatio Hugo Simbergin maalauksesta Haavoittunut enkeli
Kuvamanipulaatio Hugo Simbergin maalauksesta Haavoittunut enkeli Kuva: Kansallisgalleria, kuvamanipulaatio Mikko Lehtola/Yle kulttuuricocktail,Hugo Simberg,enkelit

Kansallisgalleria julkaisi kokoelmistaan tekijänoikeudellisen suoja-ajan ulkopuolella olevia teoskuvia. Kuvia saa vapaasti kopioida, jakaa ja muokata sekä yksityiseen että kaupalliseen käyttöön. KulttuuriCocktail ottaa haasteen vastaan ja toteuttaa teidän ideoitanne siitä miten vanhoja taideteoksia voisi herättää eloon - animaation keinoin.


Tässä meidän versiomme Hugo Simbergin (1873–1917) Haavoittuneesta enkelistä.

Kerro meille jutun kommenttiosuudessa ideasi siitä, minkä Kansallisgallerian teoskuvan haluaisit nähdä liikkuvan ja mitä kuvassa tapahtuu? Toteutamme parhaimmat ideat animoituna ja julkaisemme ne Facebook- ja Instagram-tileillämme syksyn aikana.

Tässä linkki Kansallisgallerian teoskuviin: www.flickr.com/photos/finnishnationalgallery/albums

Kansallisgalleria on julkaissut kuvat Creative Commons CC0 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi vapaasti kopioida, jakaa ja muokata kuvia ilman, että käytöstä täytyy ilmoittaa kuvien julkaisijalle.

Muita CC0-lisenssillä julkaistuja kuvia

Monet muutkin tahot ovat julkaisseet tekijänoikeudellisen suoja-ajan ulkopuolella olevia kuvia. Suomalaisista muun muassa Gallen-Kallelan Museo ja Aalto-yliopisto ovat julkaisseet kuvia CC0-lisenssillä vapaaseen käyttöön. Flicr The Commons -palvelusta löytyy myös yli 100:n museon ja arkiston tekijänoikeudellisesti vapaita kuvia.

Kommentit