Hyppää pääsisältöön

Jakso 16: Kaikesta videosta tulee liveä

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Jos Vikasietotilan vakiopanelisti Kari Haakanaa on uskominen, tulevaisuudessa internetiin ei paljon muuta mahdukaan kuin suoria videolähetyksiä. Mikä siinä on niin maagista? Miksei äänelle ole tapahtumassa samaa? Tätä pohditaan podcastin tämänkertaisesas jaksossa, joka on – luojan kiitos – kaikkea muuta kuin livelähetys. Haastateltavana on Topi Kauppinen, joka rakastaa reaaliaikaista 3d-grafiikkaa niin syvästi, että saattaa käyttää ensimmäiset minuutit uuden Tomb Raiderin parissa kameran pyörittelyyn pelihahmon ympäri.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
  • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

    Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

    Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

  • Ääni on toinen, uusi maailma

    Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

    Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot