Hyppää pääsisältöön

Asuntokaupoille! Harry Potterin lapsuudenkoti on myynnissä

Jos taskuissasi pyörii puoli miljoonaa, Likusteritien legendaarinen porraskomero (ja vähemmän tärkeä muu asunto) voi olla sinun.

Harry Potter

Tunnetko taikaa ilmassa? Mystiset värinät ovat voineet kulkeutua luoksesi englantilaisesta Bracknellin taajamasta, jossa on myytävänä jotakin jännittävää:

Harry Potterin lapsuudenkoti!

Kuten kaikki tietävät, Harry Potter joutui muuttamaan vauvaikäisenä sukulaistensa Dursleyien ottolapseksi, kun paha velho Voldemort tappoi hänen vanhempansa. Hyvin nyrpeästi Harryyn suhtautuneet Dursleyt asuivat varsin mukavassa talossa Likusteritiellä, joskin Harry joutui pitämään majaa portaiden alla komerossa.

Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan Likusteritie-kohtaukset kuvattiin Bracknellissä talossa, joka on nyt kaupan. Asiasta uutisoivat useat tiedotusvälineet ympäri maailman.

Talo on kylläkin aika erilainen kuin vuonna 2001 valmistuneessa elokuvassa, ja sitä on selvästi rempattu modernimpaan makuun sopivaksi. Se ei ole ihan halpakaan: myynti-ilmoituksessa hinnaksi on lätkäisty 475 000 puntaa eli noin 550 000 euroa.

Cinema Blend -sivuston mukaan portaikon alla edelleen olisi traagisen kuuluisa komero. Maagista!

Kyseistä taloa käytettiin ainoastaan ensimmäisen, Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan kuvauksissa. Muissa elokuvissa päätettiin rakentaa lavasteet. Niiden arvioitiin tulevan halvemmiksi ja kätevämmiksi, koska oikealla asuinalueella ihmisille piti maksaa korvauksia heidän kotikatunsa valtaamisesta kuvausten ajaksi.

Lue myös:

J.K. Rowlingin varhaiset Harry Potter -piirustukset leviävät somessa – tältä näyttivät Severus Kalkaros ja muut hahmot

Harry Potter -näytelmä villitsi fanit, mutta J.K. Rowling laittaa pisteen saagalle: "Harryn tarina oli tässä"

Harry Potter -fanien odotus palkitaan sunnuntaina: Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus julkaistaan vihdoin