Hyppää pääsisältöön

Ihmeellinen suolisto: Mitä kakkasi kertoo ja yhdeksän muuta näkökulmaa suolistoon

Ihmeellinen suolisto: Mitä kakka kertoo ja yhdeksän muuta näkökulmaa suolistoon. Toimittaja Minna Korhonen ja ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.
Ihmeellinen suolisto: Mitä kakka kertoo ja yhdeksän muuta näkökulmaa suolistoon. Toimittaja Minna Korhonen ja ravitsemusterapeutti Leena Putkonen. Kuva: Yle mitä kakka kertoo

Millaiset ilmavaivat ovat ihan ok? Mikä on suolistosiivooja ja miten se liittyy naposteluun? Entä mitä kaikkea kakka voi kertoa suolistosi toiminnasta? Ravitsemusterapeutti Leena Putkonen vastaa kymmeneen kysymykseen suoliston yleisistä vaivoista ja sen hyvinvoinnista.

Sisuksissamme oleva hämmästyttävä koneisto sulattaa ruoan ja jakaa energiaa ja hyvää mieltä koko keholle. Entä jos kone tilttaa, mikä avuksi?

Lue lisää suoliston toiminnasta ja hyvinvoinnista:

Miltä kakkasi näyttää? Mitä se kertoo terveydestäsi?

Ilmavaivoja, turvonnut vatsa ja mahakipuja – auttaako ruokavalion FODMAP-siivous?

Naposteletko? Ei pitäisi - jatkuva puputtaminen rasittaa ohutsuolta

Missä on lähin vessa? Elämää stressivatsan kanssa

Katso Prisma Studion video: Kakkahakkeri - kuinka ottaa suolistobakteerit haltuun?

Akuutti - elämänmakuisia tarinoita ja ajankohtaista asiaa terveydestä. Liity joukkoomme Facebookissa!

Kommentit
 • Akuutin kysely: Riitelevät lapset latistavat lomafiiliksen

  Kesälomassa ärsyttävät eniten riitelevät lapset.

  Ihana, kamala kesäloma! Vaikka lomaa usein odotetaan kuin kuuta nousevaa, saattaa se myös kuormittaa ja nostaa pintaan kielteisiä tunteita. Akuutin kyselyn mukaan suomalaisia ärsyttävät lomailussa eniten riitelevät lapset, loman vähyys ja huono sää.

 • Saako sadesää mielesi matalaksi? Näin sää vaikuttaa sinuun

  Säällä on iso vaikutus mielialaamme.

  Lievimmillään huonoksi koettu sää aiheuttaa mielipahaa ja pettymyksen tunteita lomalaiselle. Joillakin sää voi vaikuttaa jopa terveydentilaan. Ihmisten kokemukset säästä ovat todellisia, mutta onko asiasta tutkimustietoa? Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen vastaa kysymyksiin.

 • Asenne ratkaisee! – Sääriproteesi ei hidasta 3-vuotiaan Luca-Emilin menoa

  Luca-Emilin jalka amputoitiin 7 kuukauden iässä.

  Kolmevuotias Luca-Emil Mykkänen syntyi ilman pohjeluuta. Vamma selvisi äidille jo raskausaikana ja hän huolehti, miten lapsi tulee pärjäämään. Voiko hän koskaan kävellä? Huoli oli kuitenkin turha. Sääriproteesi ei hidasta Luca-Emilin menoa millään tavalla – pienen pojan vauhti on välillä niin kova, että vanhemmat joutuvat toppuuttelemaan menoa.