Hyppää pääsisältöön

Justin Bieber tulee toista kertaa Suomeen, ja tällä kertaa supertähden fanittaminen on coolia

Justin Bieberin fanittaminen ei kuulu vain teineille.

Justin Bieber konsertoi pian jälleen Suomessa. // Kuva: Heiko Junge / EPA

Justin Bieber konsertoi Helsingissä ensimmäisen kerran noin kolme vuotta sitten. Maailmantähti palaa Suomeen ensi viikolla. Bieber esiintyy Hartwall Arenalla 26. ja 27. syyskuuta osana Purpose World Tour -kiertuetta.

Nyt suomalaisyleisö tulee näkemään aiempaa kypsemmän artistin, jonka biisejä voivat avoimesti fanittaa muutkin kuin teinit. Se johtuu aiempaa laajemman yleisön hyväksymästä Purpose-albumista, joka julkaistiin viime vuonna. Kyseisen levyn myötä Bieber karisti teinipopparin imagon lopullisesti.

Justin Bieberin uraa tiiviisti alusta asti seurannut YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto odottaa innolla, miten Purpose-levyn biisit toteutetaan livenä.

- Odotan paljon kypsempää keikkaa, koska Bieberille on tietenkin tullut ikää tässä vuosien varrella. Edellinen albumi esitteli paljon kypsemmän ja soundiltaan tyylikkäämmän ja vanhempaan kohderyhmään suuntautuvan kokonaisuuden, Lainto sanoo.

Viimeksi areena oli täynnä lähinnä kirkuvia ja hysteerisiä teinityttöjä. Nyt yleisö tulee todennäköisesti olemaan hieman erilainen.

- Oletan, että siellä tulee olemaan paljon enemmän sellaista yli 20-vuotiasta porukkaa, joka ei ole ikinä ennen fanittanut Justinia, mutta ottaa hänet nykyään vakavammin ja haluaa nähdä millaisen show’n yksi tämän hetken suurimmista tähdistä tuo Suomeen. Uskon, että uudet biisit luovat erilaista hysteriaa kuin aiemmin.

Lainnon mukaan Bieberistä tuli uskottavaa myös Flow-kävijöille siinä vaiheessa, kun Diplo kiinnitti huomiota poptähteen. Where Are Ü Now -kappale on Skrillexin ja Diplon muodostaman Jack Ü:n kappale, jossa Bieber vierailee.

- Jos Diplokin näkee, että tällä jätkällä on makee soundi ja haluaa sen laulamaan biisilleen, se kertoo paljon. On hienoa, että hän pääsee lahjakkaana artistina nyt esille.

Bieber-pettymys

Anne Lainto on joutunut myös pettymään Bieberiin. Näin kävi promokiertueella Norjassa, jossa musiikkitoimittajan oli määrä haastatella tähteä, mutta Justin Bieber teki oharit niin toimittajille kuin faneillekin. Artisti perui haastattelunsa ja ryntäsi pois lavalta kesken esityksen.

Voisiko sama tapahtua myös Suomessa?

- En usko, että Suomessa voisi käydä nyt niin. Silloin Norjassa Bieberillä oli ollut pitkä promokiertue. Nyt on niin iso keikka, ettei se voi tehdä sitä. Ei Justin olisi silloinkaan saanut lähteä sieltä lavalta, mutta se teki sen silti.

Lokakuussa 2015 Bieberillä oli paineita. Hän oli saanut aiemmin paljon negatiivista julkisuutta toilailujensa takia. Tähti oli väsynyt ja ahdistunut.

Bieber oli aiemmin muun muassa pidätetty ylinopeudesta ja rattijuopumuksesta, koska hän oli ajanut alkoholin, kannabiksen ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Lisäksi poppari riiteli naapurinsa kanssa, ja heitti hänen taloaan kananmunilla. Tämän jälkeen kotietsinnän yhteydessä yksi Bieberin ystävistä pidätettiin huumausainerikoksesta. Lisäksi Bieber pidätettiin epäiltynä vandalismista.

- Uskon, että Justinin tiimissä on opittu, minkälaisen aikataulun voi asettaa, ettei artisti pala loppuun. Jos keikka perutaan sen takia, että artistilla menee hermot, se on aivan sairaan iso taloudellinen tappio koko tiimille.

Anne Lainto odottaa tulevalta keikalta hienoja tanssikoreografioita ja upeita live-vetoja Purpose-levyn kappaleista. Kun kysytään, mitä hän odottaa keikalta kaikkein eniten, musiikkitoimittaja vastaa silti:

- Kyllä mä Baby-kappaletta odotan silti eniten, koska se on mun lemppari.

Lue myös:

Justin Bieber ja Skrillex hittibiisistään: Emme varastaneet riffiä 

Tuskastunut Justin Bieber ei suostu enää yhteiskuviin fanien kanssa – ”Haluan säilyttää mielenterveyteni” 

Eläinaktivistit kauhuissaan: Justin Bieber haaveilee taas uudesta lemmikkiapinasta

Internet Explorer, lehtikaali ja Justin Bieberin vihaaminen – näistä kahdeksasta asiasta on aika päästää irti vuonna 2016

Robin todisti Oslossa Justin Bieberin tuittuilua: ”Vaikea ymmärtää”