Hyppää pääsisältöön

Yle ottaa loikan kohti verkkotelevisiota

Taustalla nainen katsoo tv-ruutua, etualalla nainen selaa tv-tarjontaa tabletilta.
Taustalla nainen katsoo tv-ruutua, etualalla nainen selaa tv-tarjontaa tabletilta. Kuva: Yle Kuvapalvelu: Jyrki Valkama netti-tv,nettitelevisio

Yle edistää television uudistumista ja suunnittelee tv-tarjontansa kehittämistä. Tulevaisuudessa Ylellä olisi voimakkaasti kasvava tv-tarjonta Yle Areenassa sekä kolme perinteisen television kanavapaikkaa.

Suunnitelman mukaan Yle Teema ja Yle Fem jakaisivat kanavapaikan viisi loppukeväästä 2017 lähtien. Molemmat tv-kanavat säilyttävät itsenäiset brändinsä ja omat sisältönsä tv-ruudussa entistä vahvemman verkkopanostuksen lisäksi. Yle TV1 ja Yle TV2 jatkavat nykyisillä kanavapaikoillaan.

Ylen hallintoneuvosto päättää uudistuksesta syksyn 2016 aikana. Nyt hallintoneuvosto käynnistää asiasta ennakkoarvioinnin. Arvioinnissa Ylen suunnitelmasta pyydetään lausuntoja eri tahoilta, ja kuka tahansa voi antaa kirjallisen lausunnon asiasta.

“Yle uudistaa televisiotarjontaansa, jotta julkisen palvelun sisällöt ovat suomalaisille jatkossakin merkityksellisiä ja kiinnostavia. Uudistuksella halutaan vastata myös katsojien muuttuneeseen mediankäyttöön, sillä tv:n katselussa verkon rooli on kasvanut. Perinteisestä tv-jakelusta ollaan siirtymässä kohti laajakaistaa ja teräväpiirtoa”, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä.

Suunnitelma on merkittävä askel kohti televisiosisältöjen julkaisua yhtenä kokonaisuutena, johon kuuluvat perinteisen tv:n kanavat ja Areena. Ylen ruotsinkielistä palvelua vahvistetaan ja Teeman ensilähetysten määrä säilyy ennallaan. Uusintojen määrä vähenee. Yle Areena saa uusia muotoja, jotka kattavat niin suoran, koko sarja kerralla kuin myös aihekohtaisen kokonaistarjonnan. Teeman ja Femin sisällöt löytyvät Yle Areenasta omina kokonaisuuksinaan.

“Yle ei tingi hyvistä sisällöistä. Vaikka tv-katselun painopiste on siirtymässä verkkoon, varmistamme samalla, että palvelumme perinteisillä tv-kanavilla on laadukasta. Emme jätä niillä näyttämättä mitään Ylen tekemää ja hankkimaa laatusisältöä, vaikka siirrämmekin jakelun ja julkaisemisen painopistettä entistä enemmän Yle Areenaan”, toteaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

“Ylen ruotsinkielinen palvelu kokonaisuutena vahvistuu. Jaettu kanavapaikka tuo mahdollisuuden siirtää resursseja suomenruotsalaisten ohjelmasisältöjen ja Yle Areenan kehittämiseen. Näin Yle varmistaa, että jatkossakin ruotsinkielistä sisältöä on tarjolla ajasta, paikasta ja välineestä riippumatta”, sanoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten.

Televisiouudistus toteutetaan keväällä 2017, mikäli Ylen hallintoneuvosto tekee asiasta ennakkoarvioinnin jälkeen päätöksen.

Lisätiedot:
Kimmo Kivelä, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, p. 09 4323 075
Ismo Silvo, Ylen julkaisujohtaja, p. 040 5051 924
Marit af Björkesten, Svenska Ylen johtaja, p. 050 3738 979

Ennakkoarviointi on Yle-laissa hallintoneuvostolle annettu velvoite arvioida olennaisia muutoksia Ylen julkisessa palvelussa. Lisätietoa ennakkoarvioinnista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua