Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Ristin tie

Dokumenttielokuva kertoo pappi Kai Sadinmaasta ja hänen kamppailustaan kirkon uudistamisen puolesta.
Pappi Kai Sadinmaa haluaa uudistaa nykykirkkoa. Dokumenttielokuva kertoo pappi Kai Sadinmaasta ja hänen kamppailustaan kirkon uudistamisen puolesta. yle tv1

TV1 maanantaina 20.9.2016 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 1.10. klo 12.35
Yle Areenassa 30 päivää

Dokumenttielokuva kertoo pappi Kai Sadinmaasta ja hänen kamppailustaan kirkon uudistamisen puolesta.

Kirkko on kohtaamassa ehkä historiansa pahimman kriisin, kun eduskunta äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kirkko ei enää voi paeta asian käsittelemistä.

Uudistuuko kirkko Sadinmaan toivomaan suuntaan vai voittavatko vanhoillisen siiven näkemykset?

Työtarjouksia ei satele

Kai Sadinmaa tuli suurelle yleisölle tutuksi julkaistuaan kirjan 10 käskyä kirkolle. Kirjassaan Sadinmaa ruotii evankelis-luterilaisen kirkkomme nykytilaa.

Sadinmaa näkee kirkon nykyaikana lähes yhtä rappiollisena, kuin Raamatussa kuvataan Jeesuksen nähneen aikalaiskirkkonsa.

Kirkon piiristä kirjaa ei ole juuri kommentoitu, mutta Sadinmaa itse on joutunut näkemyksineen ahtaalle. Kirkon piiristä hänelle ei työtarjouksia satele.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mika Hotakainen. Tuotanto: Funfar Films Oy, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.