Hyppää pääsisältöön

Kova laki: Erikoisyksikkö palaa Kakkoselle

Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjan kymmenes tuotantokausi, kuvassa vasemmalta oikealle: Melinda Warner (Tamara Tunie), John Munch (Richard Belzer), Odafin Tutuola (Ice-T), Olivia Benson (Mariska Hargitay), Elliot Stabler (Christopher Meloni), Donald Cragen
Erikoisyksikkö: Melinda Warner (Tamara Tunie), John Munch (Richard Belzer), Odafin Tutuola (Ice-T), Olivia Benson (Mariska Hargitay), Elliot Stabler (Christopher Meloni), Donald Cragen (Dann Florek), Kim Greylek (Michaela McManus), George Huang (BD Wong). Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjan kymmenes tuotantokausi, kuvassa vasemmalta oikealle: Melinda Warner (Tamara Tunie), John Munch (Richard Belzer), Odafin Tutuola (Ice-T), Olivia Benson (Mariska Hargitay), Elliot Stabler (Christopher Meloni), Donald Cragen Kuva: Yle/Universal Media Studios Kova laki: Erikoisyksikkö,Yle TV2

Monien odottama Kova laki jatkuu viimein, kun Erikoisyksikkö-sarjan kymmenes kausi nähdään Kakkosella 23.9.2016 alkaen perjantaisin klo 21. Huom. jaksot ovat katsottavana Yle Areenassakin vain suorana.

Kova laki (Law and Order) on myyttinen tv-nimike, jonka ympäri maailmaa suositusta emosarjasta esitettiin Kakkosella vuosina 1990-2012 sen kaikki 433 jaksoa. Viimeinen osa lähetettiin 14. syyskuuta 2012.

Myös sisarsarjat Erikoisyksikkö (Special Victims Unit, 1999- ) ja Rikollinen mieli (Criminal Intent, 2001- ) ovat kuuluneet vakio-ohjelmistoon, mutta vuoden 2015 alusta lähtien nekin ovat olleet uusien jaksojen osalta tauolla.

Seksuaalirikoksia tutkivan poliisiosaston toiminnasta kertovaa Erikoisyksikköä on tuotettu Yhdysvalloissa jo 18 kautta. Niistä viimeisin alkaa samaan aikaan kuin nyt käynnistyvä kymmenes Suomessa.

Kotimaassa Erikoisyksikön näyttelijäkaartiin on ehtinyt tulla muutoksia, mutta meillä pääosissa jatkavat vielä useimmat karismaattiset vakiokasvot Mariska Hargitayn, Christopher Melonin ja räppärinäkin tunnetun Ice-T:n johdolla.

Valitettavasti Kovan lain sopimus ei vieläkään sisällä Areenan catch-up- eli jälkioikeuksia, joten kannattaa olla ruudun ääressä perjantaisin tai tallentaa jakso digiboksiin.

Kova laki -perheen toisen jäsenen eli Rikollisen mielen seuraava, järjestyksessä seitsemäs kausi on suunnitelmissa loppuvuodesta 2017 tai alkuvuodesta 2018.

Rikossarjojen ystäville tiedoksi myös se, että Muistin vanki -sarjasta on tulossa kaksi uutta kautta, joista kolmas tulee Kakkoselta ja Areenasta keväällä 2017 ja neljäs saman vuoden syksyllä.

Kommentit

Yle TV2