Hyppää pääsisältöön

Milanon naisten paratiisi

Milanon naisten paratiisi -sarjan henkilöt ryhmäkuvassa. Kuva sarjan toisesta tuotantokaudesta.
Milanon naisten paratiisi -sarjan henkilöt ryhmäkuvassa. Kuva sarjan toisesta tuotantokaudesta. Italia,teeman sarjat

Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.
Uudet jaksot Teemalla 13.12. alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20 (paitsi pe 15.12.). Jaksot Areenassa 90 päivää

1950-luvun jälkipuoliskon Italiaan sijoittuva ihastuttava draamasarja jatkuu uusin, kutkuttavin jaksoin.

Maailma ympärillä on muuttumassa avoimempaan suuntaan ja vaikkapa amerikkalainen musiikkikulttuuri lyö läpi täälläkin. Euroopan poliittiset ja historialliset käänteet heijastuvat myös milanolaisten elämään. Naisten paratiisiksi kutsutun hienon tavaratalon aherrus saattaa näyttää aurinkoiselta ulospäin, mutta omistajalla, Pietro Morilla on murheita.

Sanavalmiin myyjättären Teresa Iorion ja hänen välillään roihahtanut rakkaus korventaa miestä. Voiko heidän suhteellaan olla tulevaisuutta, sillä tuohon aikaan avioituminen eronneen miehen kanssa on suuri häpeä, etenkin maaseudulla mistä Teresa juuri on kotoisin. Uskooko Teresa edes, että liitto Pietron ja Rosen välillä on lopullisesti ohi? Skandaalinkäryiset lehtijutut tahraavat yhä Morin mainetta. Kuka on niiden takana, Morille kaunaa kantava Mandelliko?

Syksyllä 1956 Milanon lomakausi on ohi ja kansa palaa kaupunkiin. Tavaratalokin avataan ja uudet sievät myyjättäret ovat asemissa, mutta saapuvatko Milanon naiset etsimään sitä jotain, hienoa finesseä, joka tekee heidän arkisesta elämästään hieman fiinimpää ja elämisen arvoista?

Markkinointiosaston Vittoriolla on uusia raikkaita ajatuksia markkinoinnin modernisoimiseksi – ”elävät kuvat” ovat hänen mukaansa tulevaisuuden markkinapaikka, mutta uskooko siihen tavaratalon muu väki ja varsinkin mainostajat? Ikiaikaisen teeman, rakkauden ympärillä koetaan hienoja mutta myös katkeria hetkiä. Saavatko Teresa ja Pietro lopulta toisensa? Entä onko Pietro syyllinen väitettyihin synteihin?

Sarja perustuu löyhästi Emile Zolan romaaniin Naisten paratiisi. Se sijoittuu upeaan milanolaiseen tavarataloon, joka tuo uudenlaisen elämäntyylin kauniine ja ylellisine tavaroineen kenen tahansa ulottuville. Tavaratalon työntekijät ovat nuoria naisia, joita miehet ihailevat ja toiset naiset kadehtivat.

Teresa Iorio on yksi heistä, sanavalmis sisilialainen kaunotar. Teresa on jättänyt vanhoillisen kotiseutunsa saadakseen elää oman päänsä mukaan ja rakentaakseen omaa unelmaansa.

Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno)
Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno) Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno) Kuva: Mauro Sostini teeman sarjat

Naisten paratiisi on myös erään miehen unelma. Tavaratalon perustaja Pietro Mori on tehnyt omaisuuden Amerikassa ja tahtoo nyt tuoda vanhaan kotimaahansa uusia ajatuksia kaupankäynnistä ja mainonnasta. Pietro Morin näkemystä toteuttamassa on nuori ja lahjakas art director Vittorio, joka on itsekin suorastaan 50-luvun tyylin ruumiillistuma.

 • Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore), Italia 2015 - 2017. Tuotanto RAI/Aurora TV. N: Giuseppe Zeno, Giusy Buscemi, Alessandro Tersigni.

Artikkelia on muokattu joulukuussa 2017: toisen tuotantokauden jaksot tulossa.

 • Kuolematon Jeanne Moreau on Teemalauantain tähti

  Pitkä ilta Jeanne Moreaun (1928–2017) seurassa.

  Teemalauantai 20.1.2018 on suurenmoisen ranskalaisnäyttelijän muistoilta. Jeanne Moreau (1928–2017) olisi täyttänyt 90 vuotta 23.1. Teemaillassa nähdään elokuvat Hissillä mestauslavalle ja Kuolematon tarina sekä dokumentti Moreausta vuodelta 2007.

 • Kirjailija Kjell Westö vuoden 1918 tapahtumista: "Järkyttävintä oli sisällissodan jälkeinen julma kosto"

  Kjell Westö puhuu sisällissodan jälkeisistä tapahtumista.

  Suomen sisällissota alkoi tammikuun lopulla 100 vuotta sitten. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään aiheesta kolme romaania kirjoittaneen Kjell Westön tuore haastattelu sekä kaksi dokumenttia 1960- ja -80-luvuilta. Niissä ääneen pääsevät myös sisällissodan kokeneet ihmiset. Ohjelmat televisiossa: Yle Teema torstaina 18.1. klo 22.45, perjantaina 19.1. klo 14.55 ja maanantaina 22.1.

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on pitkä dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista (1946–1993), kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään upea dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017) sekä elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).

Yle Teema

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista, kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017), elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) ja musiikkivideoita. Kaikki myös Areenassa.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!