Hyppää pääsisältöön

Milanon naisten paratiisi

Milanon naisten paratiisi -sarjan henkilöt ryhmäkuvassa. Kuva sarjan toisesta tuotantokaudesta.
Milanon naisten paratiisi -sarjan henkilöt ryhmäkuvassa. Kuva sarjan toisesta tuotantokaudesta. Italia,teeman sarjat

Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.
Uudet jaksot Teemalla 13.12. alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20 (paitsi pe 15.12.). Jaksot Areenassa 90 päivää

1950-luvun jälkipuoliskon Italiaan sijoittuva ihastuttava draamasarja jatkuu uusin, kutkuttavin jaksoin.

Maailma ympärillä on muuttumassa avoimempaan suuntaan ja vaikkapa amerikkalainen musiikkikulttuuri lyö läpi täälläkin. Euroopan poliittiset ja historialliset käänteet heijastuvat myös milanolaisten elämään. Naisten paratiisiksi kutsutun hienon tavaratalon aherrus saattaa näyttää aurinkoiselta ulospäin, mutta omistajalla, Pietro Morilla on murheita.

Sanavalmiin myyjättären Teresa Iorion ja hänen välillään roihahtanut rakkaus korventaa miestä. Voiko heidän suhteellaan olla tulevaisuutta, sillä tuohon aikaan avioituminen eronneen miehen kanssa on suuri häpeä, etenkin maaseudulla mistä Teresa juuri on kotoisin. Uskooko Teresa edes, että liitto Pietron ja Rosen välillä on lopullisesti ohi? Skandaalinkäryiset lehtijutut tahraavat yhä Morin mainetta. Kuka on niiden takana, Morille kaunaa kantava Mandelliko?

Syksyllä 1956 Milanon lomakausi on ohi ja kansa palaa kaupunkiin. Tavaratalokin avataan ja uudet sievät myyjättäret ovat asemissa, mutta saapuvatko Milanon naiset etsimään sitä jotain, hienoa finesseä, joka tekee heidän arkisesta elämästään hieman fiinimpää ja elämisen arvoista?

Markkinointiosaston Vittoriolla on uusia raikkaita ajatuksia markkinoinnin modernisoimiseksi – ”elävät kuvat” ovat hänen mukaansa tulevaisuuden markkinapaikka, mutta uskooko siihen tavaratalon muu väki ja varsinkin mainostajat? Ikiaikaisen teeman, rakkauden ympärillä koetaan hienoja mutta myös katkeria hetkiä. Saavatko Teresa ja Pietro lopulta toisensa? Entä onko Pietro syyllinen väitettyihin synteihin?

Sarja perustuu löyhästi Emile Zolan romaaniin Naisten paratiisi. Se sijoittuu upeaan milanolaiseen tavarataloon, joka tuo uudenlaisen elämäntyylin kauniine ja ylellisine tavaroineen kenen tahansa ulottuville. Tavaratalon työntekijät ovat nuoria naisia, joita miehet ihailevat ja toiset naiset kadehtivat.

Teresa Iorio on yksi heistä, sanavalmis sisilialainen kaunotar. Teresa on jättänyt vanhoillisen kotiseutunsa saadakseen elää oman päänsä mukaan ja rakentaakseen omaa unelmaansa.

Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno)
Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno) Vittorio (Alessandro Tersigni), Teresa (Giusy Buscemi) ja Pietro Mori (Giuseppe Zeno) Kuva: Mauro Sostini teeman sarjat

Naisten paratiisi on myös erään miehen unelma. Tavaratalon perustaja Pietro Mori on tehnyt omaisuuden Amerikassa ja tahtoo nyt tuoda vanhaan kotimaahansa uusia ajatuksia kaupankäynnistä ja mainonnasta. Pietro Morin näkemystä toteuttamassa on nuori ja lahjakas art director Vittorio, joka on itsekin suorastaan 50-luvun tyylin ruumiillistuma.

 • Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore), Italia 2015 - 2017. Tuotanto RAI/Aurora TV. N: Giuseppe Zeno, Giusy Buscemi, Alessandro Tersigni.

Artikkelia on muokattu joulukuussa 2017: toisen tuotantokauden jaksot tulossa.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Kymmenen timanttista keikkaa, kymmenen artistia

  Kotimaiset huiput ainutlaatuisilla keikoilla G Livelabissa.

  Timanttinen keikka -musiikkiohjelmassa nähdään kotimaisia artisteja ainutlaatuisella klubikeikalla. Teema tiistaisin 23.10. alkaen klo 22, Areenassa pysyvästi Timanttinen keikka -sarja on kunnianosoitus suomalaiselle musiikkimaailmalle ja tarjoaa elämyksiä, joita ei muuten voi kokea. Artistit esiintyvät akustisesti tai puoliakustisesti ja yllättävilläkin kokoonpanoilla.

 • Suomalainen tutkimusmatkailija pääsi Japanin keisarinnan suosioon

  G. J. Ramstedt teki kaksi suurmiehen mittaista uraa.

  Tutkimusmatkailija ja diplomaatti, joka tunnetaan Mongoliassa paremmin kuin kotimaassaan Suomessa – Gustaf John Ramstedt teki kaksi suurmiehen mittaista uraa, kirjoittaa Janne Saarikivi. G. J. Ramstedtin maailma on Teeman kuukauden dokumentti sunnuntaina 21.10. klo 12.00. Areenassa 6 kuukautta. Suomalainen tutkimusmatkailija ja kielitieteilijä G.J.

 • Kurosawan samurait Kino Klassikossa

  Kuusi Akira Kurosawan klassikkoa Teemalla syksyllä 2018.

  Kuusi Akira Kurosawan mustavalkoista samuraiklassikkoa nähdään Teemalla syksyllä 2018. Kino Klassikko torstaisin 18.10. – 22.11. noin klo 21. Elokuvat myös Areenassa 14 päivää. 18.10. Rashomon – paholaisen temppeli (1950) Rashomon – paholaisen temppeli on yhä edelleen yksi kuuluisimpia japanilaisen elokuvan klassikkoja.

Yle Teema

 • Peggy Guggenheimilla oli paha addiktio – taiteeseen

  Dokumenttielokuva tahtonaisesta ja museon perustajasta.

  Dokumenttielokuva miljonäärisuvun oudosta linnusta, boheemista oman tiensä kulkijasta ja 1900-luvun tärkeimpiin modernin taiteen kerääjiin kuuluneesta Peggy Guggenheimista on täynnä taidetta ja rakkautta.

 • Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

  Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

  Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään Kurosawan samuraielokuvia. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Teeman elokuvafestivaali valtaa kanavan 28.12.–2.12.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!