Hyppää pääsisältöön

Roope Salminen räppäsi Tuukka Temosesta: Kun lähdin Apulannasta, sen jälkeen ura on ollut ihan paska

Salminen kritisoi räpissään Teit meistä kauniin -elokuvan ohjaajaa laittaen samalla myös itsensä likoon, sillä hän näyttelee Temosen leffassa.

Roope Salminen ja Tuukka Temonen Teit meistä kauniin -elokuvan kuvauksissa. // Kuva: Lars Johnson

Näyttelijä-muusikko-juontaja Roope Salminen osallistui eilen 21. syyskuuta Helsingin Mascotissa järjestettyyn freerap-iltaan, jossa isännät Jodarok ja MC Solonen räppäsivät Salmisen kanssa vuorotellen puolentoista tunnin ajan.

Freerap-klubin idea on se, että esiintyjät räppäävät yleisön antamista aiheista Xmiehen biittien tahtiin. Koko show on sataprosenttisesti improvisoitu.

Illasta lähti leviämään Facebookissa noin minuutin pituinen pätkä, jossa Salminen kritisoi kovin sanoin Teit meistä kauniin -elokuvan ohjaajaa Tuukka Temosta. Myös ohjaaja itse on jakanut videon seinällään.

Salmisen räpit menevät videolla tiivistetysti suunnilleen näin:

Tuukka Temonen on tän valtakunnan numero yksi mielensäpahoittaja. Ei täällä mikään mee hyvin tänään. Tuukka Temonen ei osaa edes hyvin räbää. Kun lähin Apulannasta, sen jälkeen mun ura on ollut ihan paska. Kelatkaa, mä soitin bassoa 20 vuotta, mutten oppinut, soitin sitä ihan suotta. Mä oon ollut Apulannan keikoilla, esiintynyt isoilla lavoilla. Mutta nyt koitan voidella kriitikoita voilla, mutta ne ei silti anna mulle kuin maksimissaan kaks tähtee. Tuukka Temonen alkaa uutta paskaa leffaa tekemään lähtee.

- Kun yleisö vaatii, niin silloin pitää vetää. Yhdeksi aiheeksi tuli Tuukka Temonen, en valinnut aihetta itse, Salminen kommentoi YleX:lle.

Improvisaatiota pitkään tehnyt Salminen on toteuttanut yleisön toiveita myös oman Roope Salminen & Koirat -yhtyeensä keikoilla pitkin kesää.

- En kieltäydy yhdestäkään aiheesta. Freestyle-rap ei tarkoita sitä, että olisin yksityishenkilönä juuri sitä mieltä. Siinä pitää pelata sen henkilön julkisuuskuvalla. Sama pätee myös eiliseen räppiin.

Salmisen mukaan populaarikulttuuri määrittää näkökulman, eikä hän voi valita sitä, vaikka keksiikin riimit itse lennosta.

- Kun pitää minuuttiin luoda viihdeteos, niin siinä ei ole aikaa selittää, millainen tyyppi on oikeasti. Pitää pelata stereotypioilla.

Salminen toimii siis keikoillaan, kuten viihdemedia. Pelaa stereotypioilla ja yrittää tuottaa nopeasti viihdettä kansalle, joka janoaa uusia näkökulmia populaarikulttuuriin.

Roope Salminen epäilee, että jos joku tekisi hänestä freestylerapin, siinä sanottaisiin, että hän on joka tv-ohjelmassa, Sara Siepin tossun alla ja niin narsisti, että nimesi bändinsäkin itsensä mukaan. Vaikka nämä asiat eivät välttämättä pidäkään paikkaansa.

- Siinä ei ole aikaa alkaa miettiä, mikä on totta, vaan mikä toimii yleisölle siinä hetkessä. Monet varmasti tietävät, että olemme Tuukan kanssa hyviä ystäviä ja olen tosi ylpeä Teit meistä kauniin -leffasta.

Salminen ei kuitenkaan varmuudella tiedä, loukkaantuiko ohjaaja räpistä.

- Sitä pitää kysyä häneltä. Pidän sitä äärimmäisen epätodennäköisenä. Sanoin sen myös keikalla, vaikka sitä ei näy videossa, että Temonen on ihana ihminen ja leffa on helvetin hyvä, Salminen päättää.

Lue myös:

Teit meistä kauniin on enemmän kuin bändielokuva: Apulanta-leffa on punkin säestämä sukupolvitarina lama-Suomesta 

Roope Salminen uudesta Snadi-biisistä: Kaikki me ollaan joskus toivottu näin

Tuukka Temonen: Elokuvan näyttelijät löytyivät googlettamalla

Apulannasta kertovaa Teit meistä kauniin -elokuvaa markkinoidaan hampurilaisaterialla – ohjaajan mielestä se on järjettömän punkkia