Hyppää pääsisältöön

RSO esittää Haydnin Vuodenajat Hannu Linnun johdolla

kapellimestari Hannu Lintu
kapellimestari Hannu Lintu Kuva: kaapo kamu kenraaliharjoitus

RSO esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Joseph Haydnin oratorion Vuodenajat 30.9. Musiikkitalossa. Solisteina teoksessa laulavat sopraano Helena Juntunen, tenori Topi Lehtipuu ja baritoni Neal Davies. Kuorona on Tapani Länsiön valmentama Musiikkitalon Kuoro. Ennen konserttia klo 18 toimittaja Outi Paananen keskustelee illan ohjelmasta Hannu Linnun kanssa päälämpiössä. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Vuodenajat syntyi sitä edeltäneen Luominen -oratorion menestyksen jälkimainingeissa. Libretistikin oli sama, Gottfried van Swieten, joka kirjoitti tekstin James Thomsonin The Seasons -runoelman pohjalta. Teos kertoo tarinan talonpoika Simonista, tämän tyttärestä Hannesta sekä maalaispoika Lucasista. Kantaesitys Wienissä oli kaksiosainen – ensin teoksen kuulivat sen rahoittaneet aristokraatit 24.4.1801 ja sitten muu kansa 19.5.

Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä uraa luoneista nuorista sopraanoistamme. Hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla 2014 Puccinin Madame Butterflyn nimiroolissa. Keväällä 2015 Juntunen lauloi Korngoldin Kuolleen kaupungin Mariettan roolia Nantesissa ja Nancyssa ja teki kiertueen Lontoon Philharmonia-orkesterin kanssa kapellimestari Vladimir Ashkenazyn johdolla. Kuluvalla kaudella Juntunen laulaa mm. Kuollut kaupunki -oopperaa Baselissa ja Salomen nimiroolia Strasbourgissa.

Topi Lehtipuu tunnetaan yhtenä Suomen persoonallisimmista artisteista. Lehtipuu on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran, ja aloitti juuri Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajana ja taiteellisena johtajana. Laulajana Lehtipuu tunnetaan laajasta repertuaaristaan, joka kattaa varhaisen musiikin, Bachin ja Mozartin kautta klassisiin säveltäjiin ja nykymusiikkiin asti.

Neal Davies voitti Lieder-palkinnon vuoden 1991 Cardiffin Singer of the World -kilpailussa. Hän on esiintynyt mm. Clevelandin orkesterin sekä Lontoon sinfoniaorkesterin ja Wienin filharmonikkojen solistina. Kuluvalla kaudella Davies esiintyy mm. Ryan Wigglesworthin uudessa teoksessa Englannin kansallioopperassa sekä laulaa Bergenin filharmonikkojen, Berliinin saksalaisen sinfoniaorkesterin ja Melbournen sinfoniaorkesterin solistina.

30.9. klo 19
Perjantaisarja 2

Hannu Lintu, kapellimestari
Helena Juntunen, sopraano
Topi Lehtipuu, tenori
Neal Davies, baritoni
Musiikkitalon Kuoro, valm. Tapani Länsiö
Joseph Haydn: Vuodenajat
Ennen konserttia klo 18, päälämpiö:
Konsertin ohjelmasta keskustelemassa toimittaja Outi Paananen ja ylikapellimestari Hannu LintuLiput: 8–32,50 €

 • Ylikapellimestari Nicholas Collon

  Nicholas Collon aloittaa RSO:n 9. ylikapellimestarina.

  Nuoremman polven kysytyimpiin kapellimestareihin kuuluva brittiläinen Nicholas Collon aloittaa syksyllä 2021 kautensa Radion sinfoniaorkesterin 9. ylikapellimestarina ensimmäisenä ei-suomalaisena orkesterinjohtajana.

 • Hannu Lintu: "En ole fanfaari-ihminen"

  Hannu Linnun kausi RSO:n ylikapellimestarina päättyy.

  Hannu Linnun mukaan ylikapellimestarikauden päätös tuntuu samalta kuin sopuisa avioero - "rakastan sinua edelleen, mutta meidän on muutettava erillemme".

 • On aika kiittää!

  Intendentti Tuula Sarotie kiittää Hannu Lintua.

  RSO:n intendentti Tuula Sarotien mukaan Hannu Linnun toimintaa ohjaa draaman taju ja rohkeus.