Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Tappavat lääkkeet

Väärennettyihin lääkkeisiin kuolee ihmisiä joka päivä. Monet heistä ovat ostaneet lääkkeet internetistä.
Viranomaiset yrittävät maailmanlaajuisesti torjua lääkeväärennöksiin liittyvää rikollisuutta. Väärennettyihin lääkkeisiin kuolee ihmisiä joka päivä. Monet heistä ovat ostaneet lääkkeet internetistä. yle tv1

TV1 torstaina 29.9.2016 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 5.10. klo 23.05
Yle Areenassa 90 päivää

Väärennettyihin lääkkeisiin kuolee ihmisiä joka päivä. Monet heistä ovat ostaneet lääkkeet internetistä. Yhdysvalloissa myös osa lääkäreiden jakamista lääkkeistä on todettu väärennetyiksi ja ne ovat aiheuttaneet kuolemantapauksia.

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol arvioi, että kaikista internetissä myytävistä lääkkeistä puolet on väärennöksiä. Jopa miljoona ihmistä kuolee vuosittain sen vuoksi, että lääke ei sisällä vaikuttavia aineita tai koska lääke on myrkyllinen.

Tanskalaisdokumentti seuraa, kuinka viranomaiset maailmanlaajuisesti yrittävät torjua lääkeväärennöksiin liittyvää rikollista liiketoimintaa.

Tärkeässä roolissa on myös kuluttajien tietoisuus siitä, miten vaarallista on ostaa lääkkeitä netistä.

Medicin der Dræber. Lethal Fake Medicine. Ohjaus: Morten Krøgholt. Tuotanto: Bullitt Film ja Krøgholt & Ko. / DR, Tanska, 2016.

Kommentit