Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Suomeksi pääkuva

To Nightwish: Musiikkivideo

Monet Nightwish-fanit harrastavat musiikkia, joten mikäpä olisi hienompi tapa osoittaa kunnioitusta bändiä kohtaan, kuin tehdä oma sovitus bändin hiteistä, esittää se, ja kuvata itse myös musiikkivideo.

Tribuuttivideon kappaleiksi valittiin Storytime vuodelta 2011 ja Alpenglow tuoreimmalta Endless Forms most Beautiful -levyltä. Musiikkisovituksen teki Nightwish-fani Dean Kopri, muusikko ja musiikinopettaja Našicen pikkukaupungista Kroatiasta. Sen pohjalta brasilialainen Vithor Moraes sovitti vokaaliosuudet moniäänisiksi, ja lähetti ilmoittautuneille laulajille mallitiedostot. Deanin puoliso Kristina Minarik lauloi harjoitusäänitteet jokaiselle.

Vithor ja Dean sovittivat myös osuuksia eri instrumenteille, joita dokumentin tekoon osallistuneet fanit soittivat. Mukaan tuli muusikoita yhdeksästä maasta, muun muassa sähkökitarat Taiwanista ja Singaporesta ja cuatro eli paikallinen ukulele Venezuelasta. Laulajia ilmoittautui seitsemästä maasta, ja kuoro-osuudet soivatkin erityisen komeasti: äänitiedostot kokosi Vithor Brasiliassa.

Joitakin Nightwish-fanien luomia hahmoja yhteityönä syntyneeltä musiikkivideolta.
Fanien luomia hahmoja To Nightwish -musiikkivideolta. Joitakin Nightwish-fanien luomia hahmoja yhteityönä syntyneeltä musiikkivideolta. Kuva: YLE/kuvankäsittely Harto Hänninen Nightwish,To Nightwish with Love,musiikkivideo,Storytime,fanius

Videon kuvaamiseen osallistui soittajien ja laulajien lisäksi liuta muitakin faneja: osa esitti elämän metsään eksyneitä alitajunnan fantasiahahmoja, osa toimi tanssityttöinä ja -poikina. Yhteensä mukana oli 28 fania yli 20 maasta. Kaikki kuvasivat oman osuutensa itse ohjaajan antamien tarkkojen ohjeiden mukaisesti.

Lopullisen miksauksen teki äänisuunnittelija Anssi Tamminen Yleltä, videon ohjasi ja käsikirjoitti Harto Hänninen ja leikkasi Juho Virolainen.

Kristina Minarik Nightwishin tribuuttivideossa verkkosarjasta To Nightwish with Love.
Kristina Minarikin Khal-kissalla on luonnerooli. Kristina Minarik Nightwishin tribuuttivideossa verkkosarjasta To Nightwish with Love. Kuva: YLE To Nightwish with Love,kristina minarik,Storytime,kissa
Kommentit
  • To Nightwish: Musiikkivideo

    Nightwish-hitit sovitettiin ja soitettiin fanivideoksi.

    Nightwish-hitit Storytime ja Alpenglow yhdistettiin samaan sovitukseen, jonka bändin fanit soittivat ja lauloivat kukin omassa rauhassaan. Äänitiedostot miksattiin yhteen ja lopputuloksesta ohjattiin musiikkivideo - jossa jokainen jälleen kuvasi oman osuutensa kotimaassaan.

  • Kiteen kutsu

    Nightwishin kotipaikkakunta houkuttaa faneja

    Nightwishin kotipaikkakunnalla järjestetään bändin kunniaksi kesäisin taideviikko, johon osallistuu kymmeniä faneja eri puolilta maailmaa.