Hyppää pääsisältöön

Pörröinen karhunpentu ja tuijottava kettu viikon upeimmissa luontokuvissa

Kuvakollaasi syyshaasteen ensimmäisen viikon parhaista kuvista
Kollaasi syyshaasteen ensimmäisen viikon parhaasta kuvasta Kuvakollaasi syyshaasteen ensimmäisen viikon parhaista kuvista Kuva: @valtsusa, @_rianneli_, @heituo, @marjanneli, @kristaylinenphotography, @mpxmark luontovuosi

Kuvahaasteen kippari Konsta Punkka esittelee Luontovuoden syyshaasteen ensimmäisen viikon hienoimmat kuvat. Kuvia haasteeseen voi lähettää Instagramissa sekä Luontovuoden verkkosivuilla.

Konsta Punkka selailee #uusiluontokuva-feediä keskittyneesti. Kuvia on syyshaasteen ensimmäisellä viikolla tullut satoja ja nyt on aika valita parhaat otokset. Tehtävä ei ole helppo.

– Aivan todella upeita kuvia! Näistä kuvista näkee, että luonnossa liikkuminen ja kuvaaminen on monelle todellinen intohimo. Se fiilis kyllä välittyy kuvista, Konsta sanoo.

Mitkä kuvat Konsta lopulta valitsi? Tässä viikon kuusi suosikkia!

Kettu saniaisten suojissa

– Ketun suora katsekontakti saniaisten suojista on intensiivinen. Mulla olisi ainakin tuossa hetkessä kuvaajana sellanen fiilis, että pienikin rasahdus ja kuvaustilanne voisi olla ohitse. Kuva on tosi maalauksellinen, ja tumma reunus korostaa ketun katsetta.

Avaa Instagram postaus


Tunturi makrokuvassa

– Kuvan värit todella kiinnittivät mun huomioni. Kun kuvaa alkaa tarkemmin katsomaan, niin huomaa, että täähän on samaan aikaan sekä makro- että laajakuva!

Konstan mielestä on raikasta, ettei luontokuvan aina ole esittävä. Kuvan muodot ja sommitelma voivat olla harmoniset ilman suoraa kohdetta. Tässä kuvassa vesipisarasta muodostuu laajakuvalinssi, josta heijastuu Riisitunturin rinne Posiolla.

Avaa Instagram postaus


Karhunpennun näyttävä vaalea turkki

– Tää on todella erikoisen värinen karhu ja siihen mä kiinnitin heti huomiota. Kuva on skarppi ja karhu tosi hellyyttävä, mutta karvan väritys jää ihmetyttämään – se tekee kuvasta jännittävän. Tässä kuvassa valo on myös tosi tärkeässä roolissa, se tekee turkista entistä näyttävämmän.

Avaa Instagram postaus


Maisemakuvaa vaikka ylösalaisin

– Hauska kuva, jota on pakko katsoa uudestaan ensivilkaisun jälkeen. Leikkisyys on ihan tervetullut osa luontokuvausta, esimerkiksi just tässä perinteiseen maisemakuvaan saa persoonallisuutta kääntämällä kuvan ylösalaisin.

Avaa Instagram postaus


Metsäkauriiden herkkä hetki

– Herkkä ja ainutlaatuinen hetki, jota harvoin pääsee metsässä näkemään. Onkohan kyseessä kaksi vasaa vai emo ja vasa? Tää on upea kuva, mutta mulle tuli mieleen, että eläimet erottuisivat kuvasta vielä selvemmin, jos tausta olisi hieman tummempi.

Avaa Instagram postaus


Syksyn värejä vattupuskassa

– Luontokuvausta voi harrastaa vaikka omalla takapihalla ja se on tärkeä pointti varsinkin aloitteleville luontokuvaajille. Voit mennä vaikka vatukkapuskaan kameran kanssa ja yrittää löytää sieltä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Syksyn väriä voi saada valokuviin muualtakin kuin ruskan lehdistä. Vihreä oksa rikkoo tyylikkäästi kuvan rytmiä. Tässä kuvassa on hienoa myös se, että perhosen suuren koon hahmottaa erinomaisesti.

Avaa Instagram postausLisää haasteeseen osallistuneita kuvia Yle Luonnon Instagramissa! Jätä omat kuvasi mukaan tagaamalla luontokuvat #uusiluontokuva tai lähettämällä kuvan Luontovuoden sivulla. Eläköön uusi luontokuva!