Hyppää pääsisältöön

Uutta tietoa ensi vuonna ilmestyvästä Harry Potter GO -pelistä: kamppaile kaveria vastaan ja kesytä hirviöitä

Tanskalaisfirma Magussin tulevaa mobiilipeliä voi pelata siihen yhteensopivan taikasauvan kanssa.

Tältä se näyttää! // Kuva: maguss.org

Pokémon GO -huuma on tasaantunut. Peli on yhä supersuosittu, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa suomalaisfirma Supercellin Clash Royale -peli on syrjäyttänyt sen App Storen ykkössijalta.

Pikkuhiljaa tarvittaisiin – kyllä, tarvittaisiin – uusi peli, joka saa kaikki sekaisin.

Se uusi peli voisi olla tanskalaisyritys Magussin valmistama lisättyä todennäköisyyttä hyödyntävä harrypottermainen peli, josta kerroimme viime kesänä. Pelin nimeksi voi tulla Harry Potter GO, jos Maguss saa oikeuden nimen käyttämiseen. Peli tulee joka tapauksessa näyttämään ja tuntumaan harrypottermaiselta.

Pelin piti alun perin ilmestyä joulukuussa. Nyt sen virallista julkaisua on siirretty ensi vuodelle, mutta hyvää kannattaneekin odottaa: peliin rakennetaan ominaisuuksia, jotka eivät vielä kesällä kuuluneet sen suunnitelmiin.

Alun perin pelissä oli tarkoitus muun muassa tutkia ympäristöä, opiskella vanhoja loitsuja sekä taikuutta pelin kanssa yhteensopivan Maguss Wand -taikasauvan kanssa ja taistella hirviöitä vastaan. Nyt Maguss-yrityksen perustaja Ondrej Tokar YleX:lle, että pelissä voi käydä myös kaksinkamppailuja toisia pelaajia vastaan. Kamppailuja on kahta eri tyyliä: lähi- ja kaukotaistelut.

- Voi myös liittoutua kaverin kanssa ja esimerkiksi sopia, että kaveri tutkii alueita, kun itse keskittyy vaikka alkemiaan. Näin voi erikoistua tiettyyn alaan ja saada korkeamman tason palkintoja, Tokar kertoo sähköpostitse.

Jossain vaiheessa pelin julkaisun jälkeen siihen tulee myös ominaisuus kesyttää hirviöitä. Kesytetty hirviö voi kartoittaa ympäristöä pelaajan puolesta.

Monta eri tapaa pelata

Mikä on pelin tarkoitus?

Se on kysymys, joka on esitetty myös Pokémon GO -pelin kohdalla. Pokémon GO:ssa pelin tarkoitus riippuu pelaajan tavoitteesta: haluaako pyydystää mahdollisimman monta pokemonia, nousta mahdollisimman korkealle tasolle, saada mahdollisimman korkea CP jollekin pokemonille tai vaikka hallita mahdollisimman monta Gymiä.

Magussin pelin kohdalla tilanne on samankaltainen. Pelaaja voi tavoitella esimerkiksi mahdollisimman voimakkaan taian oppimista, kartoittaa mahdollisimman suuren alueen tai pyrkiä voittamaan kaverinsa mahdollisimman useassa kaksinkamppailussa.

- Tai sitten tätä voi pelata ihan huvin vuoksi, Tokar sanoo.

Pelin beta-verio ilmestyy Tokarin mukaan ennen joulua. Virallinen julkaisu on arvion mukaan helmikuussa 2017.

Lue myös:

Harry Potter GO on tekeillä ja voi ilmestyä jo tänä vuonna – ja kyllä, peliin kuuluu myös taikasauva

Pokémon GO sai uuden ominaisuuden: nyt pelissä voi valita kaveripokémonin, joka kerää karkkeja