Hyppää pääsisältöön

Vain elämää -tähti Chisulla on pino omia hittejä – mutta olet tietämättäsi voinut kuulla häntä myös näissä biiseissä

Vain elämää tunnelmoi tänään Chisua. Jaksossa voitaisiin kuulla kuitenkin myös esimerkiksi Antti Tuiskun kappaleita.

Chisu. // Kuva: YleX

Perjantaina Vain elämää -ohjelmassa vietetään Chisun päivää. Karismaattisella ja lahjakkaalla Chisulla on iso pino omia hittejä, joten muilla artisteilla on valinnanvaraa siinä, mitä he esittävät.

Itse asiassa valinnanvaraa on paljon enemmän kuin moni ehkä ensin tulee ajatelleeksi. Chisu tekee ja tuottaa oman musiikkinsa, mutta sen lisäksi hän on kuitenkin säveltänyt ja sanoittanut paljon musiikkia myös muille suomalaisille artisteille ja tehnyt yhteistyötä ykkösrivin tähtien kanssa.

Monet näistä biiseistä ovat vähemmän huomiota saaneita harvinaisuuksia – mutta Vain elämää -ohjelman henkeen kuuluu myös se, että artistit tekevät versioita yllättävistä ja unohdetuiksi luulleista biiseistä. Aiemminkin Vain elämää -tähdet ovat valinneet esitettäväkseen biisejä, joissa päivän päätähti on ollut tekijänä muttei esittäjänä. Esimerkiksi Erin esitti Jonne Aaronin päivänä biisin Jos menet pois, jonka Jonne Aaron on tehnyt Suvi Teräsniskalle.

1. Antti Tuisku

Antti Tuisku räjäytti Vain elämää -pankin viime kaudella. Tuisku oli tehnyt jo tuolloin pitkän uran popparina, ja tuon uran alkupuolella hän teki yhteistyötä Chisun kanssa.

Chisu teki biisejä muun muassa Anatuden Rovaniemi / New York -tupla-albumille, joka julkaistiin vuonna 2006. Chisun säveltämiin biiseihin kuuluvat UTRS, Viilto ja Yksisiipinen. Chisu on myös tehnyt Tuiskulle sanoituksia.

2. Jippu

Jipun musiikki jakaa mielipiteitä: jotkut pitävät herkästä äänimaisemasta ja hauraan haavoittuvaisista teksteistä, toisille tällainen herkistely on liikaa. Chisu on ollut vaikuttamassa Jipun soundiin, sillä hän ollut mukana sovittamassa esimerkiksi biisejä Kukkakaupan kulmalla ja Käpertyneenä.

Lisäksi Jippu ja Chisu ovat tehneet yhdessä musiikkia muille artisteille. Esimerkiksi Antti Tuiskun Viilto on Chisun säveltämä ja Jipun ja Tuiskun sanoittama.

3. Laura Närhi

Kemopetrolista tuttu Laura Närhi oli mukana Vain elämää -ohjelman toisella tuotantokaudella. Jipulla on ollut sormensa pelissä Närhenkin uralla, sillä hän on ollut sanoittajana ja säveltäjänä Närhen Suuri sydän -albumilla.

4. Kristiina Wheeler

Chisu ja Kristiina Wheeler ovat tehneet paljon musiikillista yhteistyötä, mutta he ovat myös hyviä ystäviä. Chisu oli tuottajana Wheelerin ensimmäisellä albumilla Hitchin to Helsinki, ja hän sävelsi myös useita albumin biisejä.

5. Cristal Snow

YleX:stäkin tuttu Cristal Snow julkaisi vuonna 2010 näyttävän musiikkivideon Wicked. Biisi on Cristal Snow’n ja Chisun yhdessä tekemä. Wickedistä on tehnyt oman remixinsä muun muassa sittemmin isoksi nimeksi noussut DJ Lenno.

Bonus: Taustalaulajana Cheekille

On ehkä hieman sattumien summa, että Chisu on päätynyt mukaan suomen suurimman räppärin Cheekin musiikkiin. Chisua kuitenkin kuullaan Cheekin Alpha Omega -paluualbumin nimikkoraidalla, jolla Chisu laulaa kertosäkeistöissä.

Lisäksi Chisu on tehnyt musiikkia ainakin Vesa-Matti Loirille, Tarja Turuselle ja Kristiina Braskille.

Lue myös:

Tuleeko Mikael Gabrielista koko kansan oma Miklu? Vain elämää -sarjan avausjakso lupaa hyvää

Kohtalokas Chisu toi Ruisrockiin mieskuoron – palaa festarimuistoihin ja katso mahtipontinen keikka

Näin Vain elämää -tähdet valmistautuvat kuvauksiin – lähtevät tänään Satulinnaan