Hyppää pääsisältöön

Kalle Holmberg

Kalle Holmberg
Kalle Holmberg Kuva: Yle/Atro Lahtela Kalle Holmberg,teeman kulttuuri

Teema esittää Kalle Holmbergin (1939 - 2016) muistoksi henkilökuvan, joka valmistui ohjaajan 70-vuotispäiväksi 2009,
Teema lauantaina 24.9. klo 20.00. Areenassa 30 päivää.

"Ilmaisen itseäni liikkeestä käsin, jäsennän jaloilla." Kalle Holmbergin puhe ei pysy aloillaan. Hän on liikkeessä kohti nuoruusvuosia, kohti luostaria, kohti kipeitten kilvoittelujen muistoja - ja tietysti kohti teatteria!

Kotikaduilta ja lähirannoilta siintelee Suomen hevosen ja kuplettien aikakausi, lapsuuden Mikkeli. Kalle Holmberg kertoo, mikä hänet veti teatteriin ja minkälainen on se Suomi, jonka kertomuksista rakentui kokonainen ura suomalaisessa teatterissa. Entä minkälaisia olivat teatterin tarinat, joihin ohjaaja sovittautui? Absurdi nauru kaikuu syvältä markkinatelttojen ajoista kansallisille estradeille!

Ytimekkäästi nimetty Kalle Holmberg on Tarleena Sammalkorven toimittama ja Atro Lahtelan ohjaama henkilökuva karsimaattisesta teatterimiehestä. Tarinoiden ja kokemusten kaari ulottuu lapsuuden pelottavasta Lumikista ristiinnaulitsija-Smedsiin.

Dokumentti sai ensiesityksensä Teemalla juhannuksena 2009, kun teatterin vanha vallankumouksellinen täytti 70 vuotta.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa