Hyppää pääsisältöön

Odyssey: iskevä ja tunteikas toimintatrilleri

Maanpetoksellinen salaliitto ajaa Länsi-Afrikan Maliin sijoitetun naissotilaan pakomatkalle 13-osaisessa sarjassa Odyssey, joka nähdään Kakkosella sunnuntaisin 25.9.2016 alkaen klo 21. Jaksot ovat katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Sotilas. Äiti. Petetty. Hänen odysseiansa alkaa.

Tällä johdannolla markkinoitiin kotimaa Yhdysvalloissa toimintatrilleri Odysseyta (American Odyssey, 2015), jonka päähenkilö, erikoisjoukkojen kersantti ja arabian kielen kääntäjä Odelle Ballard (Anna Friel) joutuu vangiksi Malin aavikolla, kun alun perin onnistuneelta vaikuttanut operaatio kääntyy painajaiseksi.

Tapahtumien taustalla näyttäisi olevan ainakin häikäilemätön, terroristien toimintaa rahoittava jenkkiyritys. Mutta mihin kaikkialle muualle, kenties vielä korkeammalle salaliiton lonkerot ulottuvat?

Sarjan ytimessä on kuolleeksi luullun kersantti Ballardin epätoivoiselta vaikuttava, mutta periksiantamaton ja myös yllättävää ystävyyttä sisältävä yritys päästä kotiin.

Odyssey on innostava trilleri. Hurskaan muslimiteinin ja amerikkalaisen naissotilaan välinen, epätodennäköinen hengenheimolaisuus tuo korkeaoktaaniseen toimintaseikkailuun erityistä charmia.― Alessandra Stanley,The New York Times

Tarina seuraa kuitenkin samanaikaisesti myös käänteitä USA:n puolella. Ballardin surevan perheen ohella tapaukseen kytkeytyvät tahoillaan entinen syyttäjä, ison profiilin lakifirmassa työskentelevä Peter Decker (Peter Facinelli) ja nuori, kultalusikka suussa syntynyt poliittinen aktivisti Harrison Walters (Jake Robinson) lähipiireineen.

Odysseyn ovat luoneet pitkän linjan tv-veteraanit Adam Armus ja Kay Foster (mm. Heroes, Xena) sekä näyttelijänäkin tunnettu tuottaja-ohjaaja Peter Horton (Kolkyt ja risat).

Vaikka NBC lopetti Odysseyn yhteen kauteen, kyseessä on vetävä, näyttävä ja suhteellisen kunnianhimoinenkin, omillaan toimiva kokonaisuus. Sarja ei tuo välttämättä juurikaan uusia näkökulmia poliittisiin vehkeilyihin tai terrorisminvastaiseen sotaan, mutta sekä aihepiirinsä että tehokkaan kerronnan se hallitsee tyylillä ja taidolla.

Niinpä Odyssey on ainakin trillereiden ja toimintadraamojen ystäville katsastamisen arvoinen tapaus.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle TV2