Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle teki kuten lupasi

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä on Keskisuomalaiseen 24.9. lähetetty vastaus.

Keskisuomalainen epäili lauantaina 24.9., että Yle ei olisi pitänyt lupaustaan sulkea alueelliset uutisetusivut.

Lehden epäily ei pidä paikkaansa. Yle on 21.9. eli viime keskiviikkona lupauksensa mukaisesti sulkenut alueelliset uutisetusivut. Parlamentaariselle työryhmälle kertomamme mukaisesti ratkaisu perustuu haluun palvella alueellisia yleisöjä paremmin ja tarkemmin, ja samalla luopua sanomalehtimäisistä toimitetuista etusivuista alueilla. Näin Ylen ja sanomalehtien roolit alueilla eriytyvät. Yle voi kohdentaa resursseja muuhun, kun toimittajat eivät enää valikoi uutisia alue-etusivuille.

Jatkossa Yle tarjoaa käyttäjille tilalle mahdollisuutta valita itse pääuutissivulleen automaattisella haulla uutisia kunnan tai maakunnan tarkkuudella haluamistaan paikoista Suomesta. Uutiset valikoituvat aiheen perusteella, eivät enää sillä perusteella että ne olisivat alueen toimituksen tekemiä. Valinnan tekee robotti ja sen tekemiä aihelistauksia on tarjolla itse asiassa kymmeniä tuhansia. Vastaava toiminnallisuus on ollut Ylen Uutisvahdissa käytössä jo kaksi vuotta.

Kerroimme tämän suunnitelman avoimesti parlamentaariselle ryhmälle, joten se ei tullut huiputetuksi, kuten Keskisuomalainen virheellisesti väittää.

Osalle käyttäjistä alueelliset etusivut ovat olleet tärkeitä. Olemme saaneet käyttäjiltä paljon kriittistä palautetta niiden sulkemisesta. Toivomme, että uusi toiminnallisuus kehittyy niin, että Yle pystyy jatkossa tarjoamaan kansalaisille aivan omanlaisensa verkkopalvelun, joka tarjoaa hyvän kuvan sekä maailman, Suomen että käyttäjälle itselleen tärkeiden aiheiden ja alueiden uutisista.

Atte Jääskeläinen
Johtaja, vastaava päätoimittaja, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua