Hyppää pääsisältöön

Debytantti Ellinoora kapinoi folkpopilla bileraitojen keskellä

Ellinoora ei ylistä dokaamista lauluissaan, kuten monet muut Spotify-listan tähdet, mutta on hänelläkin ollut madafakin darra, viimeksi levykaronkan jälkeen.

Ellinoora // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Ellinooran Villi lapsi -esikoislevy soi YleX:n Viikon albumina. Debyytin tuorein sinkkulohkaisu Elefantin paino mullisti artistin suosion: se kipusi Suomen Spotifyn ykköseksi pian ilmestymisensä jälkeen, vain hetkeä ennen esikoislevyn julkaisua.

- Onhan se tosi outo tilanne itsellekin. Monessa paikassa on tuotu ilmi, ettei Spotify-maailma olisi mulle se ykkösjuttu. On ihanaa räjäyttää ennakkoasenteet. Kaiken ydin on aina hyvä biisi, Ellinoora kommentoi YleX:lle.

Ellinooran musiikki poikkeaa niin tuotannoltaan kuin lyriikoiltaan bileräpistä ja elektrohiteistä, jotka hallitsevat nykyään Spotify-listaa. Siinä missä esimerkiksi Sanni pelkää, että tuotantosoundi vanhenee esikoislevynsä Kiitos & anteeksi -kappaleessa, Ellinoora haluaa tehdä ajatonta musiikkia.

"En halua tehdä kertakäyttöhittejä."― Ellinoora

Laulaja-lauluntekijän kappaleissa ei mainita Pokémonia tai Snäppiä, mutta juhliminen on kyllä mukana hänenkin lyriikoissaan. Ellinoora muun muassa nostaa keskikaljamaljan ilmaan, ja biiseissä podetaan myös krapulaa. Silti tekstejä ei ole sidottu tiettyyn aikaan. Ne olisi voitu ihan yhtä hyvin julkaista pari vuotta sitten tai vasta parin vuoden päästä.

- En halua tehdä kertakäyttöhittejä. Mun sanoittajaesikuvat ovat Samuli Putro, Jarkko Martikainen ja Paula Vesala.

22-vuotias Ellinoora kasvoi Oulussa kuunnellen muun muassa Ramonesia, Pelle Miljoonaa ja Eppu Normaalia. Hänen musiikkitaustansa on siis hieman erilainen kuin monen muun nuoren tekijän tällä hetkellä. Artisti uskoo, että orgaaninen popmusiikki tulee muotiin.

- Olen ainakin omasta mielestäni etulinjassa tekemässä sitä.

Avaa Instagram postaus

"Ihanaa, että elefantti-emoji oli valmiiksi olemassa"

Ellinooran musiikkinörtteys tulee välillä ilmi myös vakavuutena. Laulaja myöntää itsekin, että välillä pitäisi ottaa vähän rennommin. Vaikka villi lapsi ei halua juosta jokaisen muoti-ilmiön perässä, hän kuitenkin ymmärtää nykyajan ulkomusiikillisia vaatimuksia musiikkibisneksessä.

- On ihanaa, että elefantti-emoji oli valmiiksi olemassa! En mä kuitenkaan niitä asioita ajattele biisejä nimetessä, vaikka pitäisi varmaan. Se on tätä päivää. Jos se olisi ainoa syy tavoittaa kohdeyleisö, niin se olisi aika paskaa. Mä olen vanha sielu.

Ellinoora postailee välillä vaivattoman oloisesti meikittömiä selfieitä someen, mutta myös viimeisen päälle pyntättyjä kuvia esimerkiksi tv-ohjelmien kuvauksista. Artisti on kipuillut Instagramin kanssa, koska hänelle ei ole luontevaa ylläpitää selfiegalleriaa itsestään. Kaikkeen kuitenkin tottuu, kun on pakko. Ja nykyään artisteilta odotetaan aktiivista läsnäoloa somessa.

"Musta on hienoa, että ulkonäköpaineita on alettu puhua julkisesti."― Ellinoora

- Musta on hienoa, että ulkonäköpaineista on alettu puhua julkisesti. Menen tuolla arkena aika hobittina. Musta on ihanaa laittaa tukka nutturalle ja olla se mikä olen.

Laulajan mielestä olisi kuitenkin tekopyhää sanoa, että meikkaaminen on huono juttu tai ettei saisi koskaan korostaa omia parhaita puoliaan.

- Totta kai mä haluan keikoilla edustaa artisti Ellinooraa. Lavalla mä olen parhain versio itsestäni.

Ellinooralle on tärkeää olla hyvä esikuva nuorille faneilleen. Hän haluaa korostaa, että minkä kokoinen ja näköinen ihminen tahansa voi olla kaunis.

- Haluan tuoda sen itseäni nuoremmalle sukupolvelle esiin, ettei pidä olla mikään tietynlainen. Jokainen voi olla sellainen kuin on, mutta tämä on raaka maailma. Musta on ihanaa, että mun fanit ovat fiksuja ja ajattelevat asioita.

Lue myös:

Ellinooran Villi lapsi on syksyn odotetuin suomalaisdebyytti: aitoa tee se itse -folkpopia ja Pelle Miljoona -viittauksia

Tässä ovat viikon parhaat biisit: mukana Ellinoora ja Redrama

Ellinoora: Yksi parhaista jutuista mitä mun elämässä on tapahtunu on nää keikat