Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan viikon vieraat: Mike Pohjola, Mika Ikonen, Marko Saaresto, Suvi Teräsniska

Puoli seiskan vieraat, viikko 39.
Marko Saareston kuva: Jessica Räisänen. Suvi Teräsniskan kuva: Warnermusic. Mika Ikosen kuva: Jari Järnefelt. Puoli seiskan vieraat, viikko 39. Puoli seitsemän,viikon vieraat

Puoli seitsemän ylpeänä esittää vieraat 27.-30.9.

Tiistai - Mike Pohjola

Viikon ensimmäiseen lähetykseen saapuu vieraaksi kirjailija, pohjoismaisen larpin uranuurtaja ja Suomen Konttori-sarjan käsikirjoittaja Mike Pohjola. Lisäksi seilataan merellä ja pohditaan, mitä tapahtuu, jos Itämeri muuttuu maailman suurimmaksi järveksi.

Keskiviikko - Mika Ikonen

Keskiviikkona tapaamme legendaarisen XL5-yhtyeen keulakuvan ja sooloalbumin pian julkaisevan Mika Ikosen. Toimittajamme Inkeri kokeilee, miten japanilainen Bentobox-lounasrasiaperinne istuu suomalaiseen ruokakulttuuriin. Lisäksi pääsemme sukeltamaan artisten toiseen kotiin - takahuoneeseen.

Torstai - Marko Saaresto

Maailmankiertueelle starttaavan Poets of the Fall-yhtyeen Marko Saaresto on koulutukseltaan myös urheiluhieroja ja akupunktiohoitaja. Kumpi juontajista pääsee Markon hoidettavaksi? Puoli seiskan toimittajat kilpailevat metsässä hirvikärpästen metsästyksessä ja Juha Roihan toimittamassa takahuonetarinoissa kerrotaan hurjia tarinoita juomatarjoiluista.

Perjantai - Suvi Teräsniska

Perjantain kunniaksi fanitetaan niin jalkapallo-ottelussa HIFK-HJK kuin studiossa, jonne vieraaksi odotetaan iskelmälaulaja Suvi Teräsniskaa. Takahuonetarinoissa päästään bändäreiden matkaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.