Hyppää pääsisältöön

Jakso 17: Näin järjestät bitit oikein

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Tämän viikon keskustelussa lämpö nousee lähes hälyttäviin korkeuksiin. Fasistiseen rautahäkkiin bittejä järjestelevät Olli ja Panu eivät voi ymmärtää vapauteen uskovan Karin tiedonhallintanäkemyksiä.Tai siis tarkkaan ottaen kysymys on siitä, että jotkut ihmiset haluavat kansioida ja toiset ihmiset haluavat käyttää aikansa johonkin hyödylliseen. Ahdistus navigoijien ja hakijoiden raja-aidan molemmin puolin on käsinkosketeltavaa ja korvin kuultavaa.
Haastateltavana tässä jaksossa on tohtori Bertta Sokura, joka on väitellyt nuorten tietotekniikkataidoista.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

 • Gingko on perinteisistä tekstinkäsittelyohjelmista poikkeava tapa tehdä tekstityötä
 • Olli ärsyyntyy kalliista ruuveista ja alkoholista ja pyyhekumeista
 • Kari suosittelee järjestyksen ystäville artikkelia GTD-menetelmästä ja Googlen työkaluista

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
 • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

  Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

  Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

 • Ääni on toinen, uusi maailma

  Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

  Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot