Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Ei filtterii: Evelinan uutuus ei kerrokaan Instagram-paineista

Nyt ei olla fresh niinku sushi, vaan läsnä ilman filtterii.

Evelinan esikoislevy soi YleX:n Viikon albumina. // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Evelinan Ei filtterii -single ei nimestään huolimatta viittaa somen aiheuttamiin ulkonäköpaineisiin. Kappaleen nimi on kielikuva sille, että voi olla ikään kuin alasti ajatustensa kanssa rakkaan ihmisen edessä: ilman filtteriä omassa elämässä.

Sinkun kansikuvassa kuitenkin poseeraa totuttua luonnollisemman näköinen laulaja.

Skip Instagram post

Evelina on postannut ulkonäköpaineista usein. Hän on kuvittanut ajatuksiaan Instagramissa saaden aikaan kohuotsikoita.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Haluisin et kaikki muistais et sosiaalisessa mediassa kaikki ei lähtökohtaisesti oo vilpitöntä tai aitoo. Jengi pääsee filtteröimään kunnolla itsestään vaan niitä hyviä ja edustavia puolia vaiks ihmisis on miljoona kertaa enemmän puolia ku parissa selfiessä. Ei kenenkään elämä oo pelkästään hyvii hiuspäivii tai söpöi sisustuskuvia tai luksuslaukkuja tai salia tai hyvistä kulmista otettuja kuvia. Mä saan paljon kommentteja mun painosta ja ulkonäöstä ja ihmettelyä, miten en näytä tänään ihan samalta ku eilen. Mä oon elävä olento, mä hengitän, mä syön, mun kroppa on kokoajan muutoksessa ja mul on silti ihan kivaa vaiks mul ei oo litteetä vatsaa ihan koko ajan. Yläasteen bilsantunnit selittää ihmisen anatomian kivasti ja lyhyesti hengitysteineen ja aineenvaihduntoineen, niil pääsee hyvin alkuun jos haluu ymmärtää. "OMG OOTKO RASKAANA APUA SE ON LIHONNU SE ON RASKAANA" hahahhhhha mä oon just vaan syöny, chillatkaa ✌🏽️ näiden kuvien välissä on about 5 sekuntia. #eifiltterii

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen) on

Nyt artisti on julkaissut Ei filtterii -rakkauslaulun, joka on hänen omien sanojensa mukaan ”erityisen diippi ja tärkeä”. Kielikuvat ovat silti tuttua Evelinaa ja erittäin kiinni juuri tässä ajassa.

Me ollaan kahdestaan, ja sä kuiskaat hei ota must kii. Mä näytän sulle kokonaan, kuka oon ilman filtterii.

Aiemmin Evelina on laulanut tunteistaan muun muassa Sushi-kappaleessa.

Sen huomaa jo kaukaa. Sä oot fresh niinku sushi. Sanon suoraan se on varmaa. Tänään rullaan sus kii. Sä oot ku wasabi wasabi wasabi wasabi. Mä hajoon palasii palasii palasii palasii. Sen huomaa kaukaa sä oot fresh niinku sushi.

Ei filtterii on reggaesta soundeja poimiva moderni popbiisi, jonka on tuottanut tuttuun tapaan Evelinan luottomies Henri ”MGI” Lanz.

Evelina on täydellinen poppari juuri tässä ajassa. Siitä kertoo erityisesti artistin Spotify-suosio. Laulajan sinkut ovat striimanneet Spotifyssa yli 20 miljoonaa kertaa eli 28. lokakuuta julkaistava debyyttialbumi on saavuttanut platinaa jo ennen julkaisuaan. Se on uutta Suomessa, sillä vastaavaan ei ole kukaan aiemmin pystynyt.

Muokattu 27.9.: Evelina ei ole esittänyt uutta biisiä vielä livenä.

Lue myös:

Biisianalyysissä Oo se kun oot: Sannin ja Paperi T:n muodostama lusikka on rakkauslaulu, jossa ei ole liikaa siirappia 

Biisianalyysissä All Good Everything: Cheekin uutuuskappale on vuoden 2016 Coco Jamboo

Fittien mimmien kauneuspuheet ärsyttävät monia – kuka saa puhua vartalostaan hyväksyvään sävyyn?