MENU
Keitetty kana (Bai Zhan Ji)
Kalanilmarakkokeitto (Fish Maw Soup)
Keisarilliset porsaankyljykset (Pai Gu Wang)
Täytettyä tofua ja munakoisoa (Niang Tou Fu Quie Zi)
Bai Zhan Ji - keitetty kana
1,5-2kg kokonainen kana
1 nippu kevätsipulia
n. 5 cm pätkä tuoretta inkivääriä viipaleina
vettä
Dippikastike:
1 Shalottisipuli
valkosipulia
osterikastiketta
tummaa soijakastiketta
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
jäävuorisalaattia
Huuhtele kana kylmällä vedellä. Laita inkivääriviipaleet ja kevätsipuli kanan onteloon, laita kana kattilaan ja lisää vettä kunnes se peittyy. Kiehauta ja kuori pintaan nouseva vaahto pois. Alenna lämpöä ja keitä rauhallisella lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna kanan hautua 15 min. verran tai kunnes liemi on jäähtynyt. Nosta kypsä kana liemestä ja laita se kylmään veteen. Siivilöi ja säästä keitinliemi esimerkiksi kalan ilmarakkokeittoa varten.
Tee dippikastike. Suikaloi valkosipuli ja shalottisipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää shalottisipuli ja paahda rapeaksi. Laita valkosipuli tarjoiluvatiin, lisää paahdettu sipuli paistoöljyineen. Mausta osterikastikkeella ja tummalla soijakastikkeella.
Leikkaa kana nahkoineen suupaloiksi ja asettele tarjoiluvadille. Tarjoa dippikastikkeen ja tuoreen jäävuorisalaatin kera.
Fish maw Soup - kalan ilmarakkokeitto
n. 1,5 l kanalientä (reseptistä kokonaisena keitetty kana)
1 kuivattu kalan ilmarakko (liotettuna ja suikaloituna ohuesti)
kuivattuja siitakesieniä liotettuna ja suikaloituna
4 surimitikkua suikaloituna
muutama pala kypsää kanaa, revittynä (kokonaisena keitetystä kanasta)
1 porkkana ohuina tikkuina
2 kananmunaa
maissitärkkelystä sekoitettuna tilkkaan vettä
tuoretta kevätsipulia ja korianteria koristeluun
Kiehauta kanan keittoliemi. Lisää suikaloidut siitakesienet ja porkkanat ja kiehauta uudelleen. Lisää kalan ilmarakot, surimisuikaleet ja kananpalat. Lisää maissitärkkelys ja kananmuna, sekoita ja sammuta levy.
Jaa keitto tarjoilukulhoihin ja koristele yrteillä.
Pai Gu Wang - keisarilliset porsaan kyljykset
400 g porsaan kassleria
Marinadi:
soijakastiketta
maissitärkkelystä
kananmunaa
Kastike:
n. 4 rkl ketsuppia
n. 3 rkl HP-kastiketta
n. 2 tl worcestershire-kastiketta
sokeria
curryjauhetta
vettä
Lisäksi:
rypsiöljyä uppopaistamiseen
Viipaloi kassler pituussuunnassa kahtia ja molemmat palat neljään-viiteen osaan. Nuiji palat ohuiksi ja laita kulhoon. Riko kananmunan rakenne rikki ja lisää possuihin. Mausta possut soijakastikkeella ja lisää kaksi ruokalusikallista maissitärkkelystä. Sekoita ja anna marinoitua hetken.
Kaada wok-pannuun rypsiöljyä noin 3 cm syvyydeltä ja kuumenna höyryäväksi. Friteeraa possut öljyssä muutamassa erässä kypsiksi ja nosta sivuun valumaan keittiöliinalle. Friteeraa possunpalat uudestaan, kunnes ne ovat kullankeltaisia, nosta taas sivuun.
Kaada ylimääräinen öljy wokista, jättäen pari ruokalusikallista. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuumenna wokpannu uudelleen ja lisää kastike. Kiehauta, lisää possut ja kääntele jotta kastike peittää possut hyvin.
Niang tou fu qie zi - Täytettyä tofua ja munakoisoa
n. 300 g porsaan jauhelihaa
n. 100 g raakoja, kuorittuja katkarapuja
2 palaa (á noin 400 g) kiinteää tofua
2 munakoisoa
tuoretta korianteria
valkosipulia
shalottisipulia
kiinalaista fermentoitua paputahnaa
osterikastiketta
sokeria
rypsiöljyä
marinadi:
soijakastiketta
sokeria
kanaliemijauhetta
Sekoita jauheliha, hienonnetut katkaravut ja tuore, silputtu korianteri kulhossa. Marinoi soijakastikkeella, sokerilla ja kanaliemijauheella ja laita sivuun maustumaan.
Leikkaa munakoiso n. 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja leikkaa kuhunkin viipaleeseen sivusta tasku. Leikkaa tofut vinottain neljäksi kolmioksi ja tee kuhunkin keskelle terävällä pienellä veitsellä tasku. Täytä munakoison ja fofun taskut liha-raputäytteellä.
Kuumenna rypsiöljyä wokissa ja friteeraa tofut ja munakoisot muutama kerrallaan. Nosta sivuun. Hienonna shalottisipuli ja viipaloi valkosipulit, paahda ne wokissa, lisää fermentoitua paputahnaa, osterikadtiketta, sokeria ja vettä ja kiehauta. Tarkista maku. Lisää lopuksi friteeratut munakoisot ja tofut kastikkeeseen ja kääntele, jotta ne peittyvät kastikkeeseen. Tarjoa heti.
Reseptin on toimittanut Meri-Tuuli Lindström