Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Filosofia pääkuva

Oletko lomamatkan säntillinen johtaja vai kaaoksen aiheuttaja? Testaa osaatko ajatella loogisesti!

käsi pitelee paperilennokkia lentokoneen ikkunaa vasten
käsi pitelee paperilennokkia lentokoneen ikkunaa vasten Kuva: Unsplash & Sára Köteleki/Yle Abitreenit,filosofia

Löydätkö itsesi usein tilanteista, joissa joudut selittelemään muille ajatuksen kulkuasi? Siirretäänkö sinut jatkuvasti sivuun kyytiaikataulujen suunnittelusta ja lomabudjetin laatimisesta? Tee Yle Abitreenien logiikkatesti ja selvitä osaatko ajatella loogisesti.

Testin kysymyksissä on hyödynnetty Abitreenien filosofian harjoitusmateriaalia, jonka ovat laatineet VTM Olli Hakala, FM Ukri Pulliainen ja FT Eero Salmenkivi.

Mitä seuraavista väitteistä voi päätellä loogisesti? Vastaa kaikkiin kohtiin ja paina lopuksi “tarkista”.

Juttua muokattu 30.1.2020: Kuva vaihdettu.

Kommentit
  • 2021 syksy: filosofia

    Filosofian yo-koe ja oikeat vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2021 kevät: filosofia

    Filosofian yo-koe ja oikeat vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.