Hyppää pääsisältöön

Historia: Sota ja rauha Balkanilla

Balkan oli ennen 1. maailmansotaa monikulttuurinen ja rauhallinen alue, jossa näyteltiin sodan esinäytös.
Dokumentti kuvaa harvinaisen arkistomateriaalin avulla Balkanin alueen vaiheikasta historiaa. Balkan oli ennen 1. maailmansotaa monikulttuurinen ja rauhallinen alue, jossa näyteltiin sodan esinäytös. Kuva: Imperial War Museums yle tv1

TV1 maanantaina 3.10.2016 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 9.10. klo 13.25
Yle Areenassa 30 päivää

Balkanin aluetta on kutsuttu Euroopan ruutitynnyriksi, josta ensimmäinen maailmansota sai alkunsa.

Dokumentti kuvaa muun muassa harvinaisen arkistomateriaalin avulla Balkanin alueen värikästä ja vaiheikasta historiaa.

Alue oli ennen ensimmäistä maailmansotaa monikulttuurinen ja rauhallinen alue. Epävakaa poliittinen tilanne sai aikaan kansallismielisiä liikkeitä.

War & Peace In The Balkans. Ohjaus: Andreas Apostolidis. Tuotanto: Anemon Productions, Kreikka, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.