Hyppää pääsisältöön

Anssi Kela uutuussinkustaan: Pidettiin Galiksen kanssa sessio meikäläisen kellarissa

44-vuotias muusikko Anssi Kela käyttää somea paremmin kuin moni nuori tähti, nostaa uusia artisteja mielellään esille ja toteuttaa suuren unelmansa joulukuussa. Tässä muutama syy, miksi "Kelastinen" on mielenkiintoinen.

Anssi Kela // Kuva: Elina Leino/YleX

1. VilleGallen vaikutus Kelan musiikkiin

Anssi Kela vieraili YleX Aamussa uuden Musta tuntuu multa -kappaleensa tiimoilta. Biisin idea syntyi yhteistyönä muusikon Vain elämää -kaveri VilleGallen kanssa.

- Kokoonnuimme alkuvuodesta Galiksen kanssa, ja pidettiin sessio meikäläisen kellarissa.

Kokonaista kappaletta ei syntynyt, mutta idea kehittyi nopeasti session jälkeen.

- Ville ehdotti, että tee Musta tuntuu -biisi, jossa on kaksoismerkitys. Lisäsin siihen sanan multa, ja olin ihan liekeissä. Duunasin biisin sen perusteella yksin, mutta hatunnosto VilleGallelle, Kela kertoo.

Muusikko ei ole ainakaan kuullut, että JVG:n musiikissa olisi vastavuoroisesti Anssi Kela -vaikutteita.

2. Vain elämää -porukan Whatsapp-ryhmä

Anssi Kelan kanssa samalla Vain elämää -kaudella nähtiin VilleGallen lisäksi Antti Tuisku, Sanni, Virve Rosti, Pave Maijanen ja Maija Vilkkumaa. Koko jengi on nähnyt viimeksi porukalla Hartwall Arena -keikalla viime vuonna, mutta muusikot pitävät yhteyttä Whatsappissa.

- Maija, Ville ja Antti ovat aktiivisimpia. Pave ei ole koskaan ollutkaan siinä ryhmässä, koska hän ei käytä somea.

3. Vilma Alina on kiitollinen Kelalle

Anssi Kelalla on ollut suuri vaikutus siihen, että Vilma Alina noteerattiin isommin. Kela jakoi aikoinaan nuoren lahjakkuuden Youtube-coverin ja kutsui omalle keikalleen lämppäriksi. Sen myötä levy-yhtiö kiinnostui ja Vilma Alina päätyi soolouralle ja Robinin bändiin. Laulaja on kiitellyt Kelaa monet kerrat julkisesti.

- Se on superhienoa. Itse kuitenkin tiedän, miten jyrkkä se rinne vuorelle on. Olen päässyt johonkin asemaan, jossa pystyn silottamaan tietä uusille artisteille. En tee sitä kuitenkaan tietoisesti. Ei mulla ole koko ajan haku päällä, mutta jos törmään johonkin juttuun, mistä tykkään, niin haluan jakaa sen muillekin.

4. Ennätyksellinen keikkavuosi

Anssi Kela on tehnyt uransa keikkaennätyksen tänä vuonna. Ennätysvuosi huipentuu loppuunmyydyn Tavastian keikan myötä, joka on ollut artistin unelma nuoresta lähtien. Moni voisi luulla, että jättiyleisöille esiintynyt Vain elämää -tähti olisi jo saavuttanut tämän virstanpylvään, mutta näin ei ole. Edes Nummela-menestyslevy ei saanut Tavastiaa täyteen, mutta haave toteutuu vihdoin joulukuussa.

- Olen esiintynyt kymmeniä kertoja Tavastialla, mutta en ole myynyt aiemmin Tavastiaa loppuun. Se on ollut toteutumaton unelma. Eilen huomasin, että se on loppuunvarattu. Olin siitä vähän liikuttunut. Se on mulle iso juttu.

Lue myös:

Anssi Kelalla on vastaus kaikkeen – näin ihmishakukone vastaa vuoden googlatuimpiin kysymyksiin

Cheekin tuottaja RZY tekee nykyään räppiä Anssi Kelan kanssa

Anssi Kela myöntää olevansa ”vähän nettiriippuvainen”