Hyppää pääsisältöön

Helsingin suurimmat ammattikorkeakoulut lyövät hynttyyt yhteen: "Opiskelijoille vapaa liikkuvuus koulujen sisällä"

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia allekirjoittavat "liittoumasopimuksen" tänään.

Koulukirjoja. // Kuva: Elsa Tapani ja Kira Kecskeméti.

Yhteistyössä on voimaa. Näin uskovat ainakin Helsingin suuret ammattikorkeakoulut, jotka aikovat yhdistyä kansainvälistymisen ja opiskelijoiden hyödyksi.

Koulujen rehtorit kertoivat Yle Uutisille, että virallinen sopimus liitosta allekirjoitetaan tänään perjantaina iltapäivällä. Kestää kuitenkin hetken, ennen kuin koulujen noin 36 000 opiskelijaa pääsevät nauttimaan liittoumasta.

- Käytännössä opiskelijoiden mahdollisuudet lisääntyvät huomattavasti. Tavoite on, että vuonna 2020 on täysin vapaa liikkuvuus kolmen korkeakoulun sisällä, sanoo Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko.

Kursseja saa tuolloin valita vapaasti kolmesta ammattikorkeakoulusta. Eli käytännössä tavoitteena on, että esimerkiksi Laureaan opiskelijaksi valittu voi käydä myös Metropolian ja Haaga-Helian järjestämillä kursseilla.

- Se on tavoitteemme, ja siihen tulemme pääsemään. Se vastaa myös tulevaisuuden työelämän haasteisiin, Kokko kertoo.

Koulut tähtäävät myös yhdessä kansainvälistymiseen.

- Jos täältä otetaan yksittäinen korkeakoulu, olemme todella minimaalisen pieniä. Sen takia me kolme panemme hynttyyt yhteen ja etenemme yhteistyössä. Niin meillä on pikkuisen enemmän vaikuttavuutta maailmalla, Kokko sanoo.

Lue lisää:

Tuleva opiskelija: jos haluat olla mahdollisimman varma opiskelupaikastasi, hae näihin kouluihin ja näille aloille

Opiskelu kannattaa: Vastavalmistuneet korkeakouluopiskelijat työllistyvät aiempaa paremmin