Hyppää pääsisältöön

Prisma: Eläimet ja rakkaus

Liz Bonnin vetämä sarja tutkailee eläinten tunne-elämää.
Liz Bonnin vetämä sarja tutkailee eläinten tunne-elämää. Liz Bonnin vetämä sarja tutkailee eläinten tunne-elämää. Kuva: Oxford Scientific Films 2014 yle tv1

TV1 keskiviikoisin 5. - 12.10.2016 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 14.05 ja tiistaisin klo 23.45
Yle Areenassa 7 päivää

Voivatko eläimet rakastaa kuten ihmiset? Vuosisatojen ajan on valinnut käsitys siitä, että eläimillä ei ole tunteita. Uusimmat tutkimustulokset ovat muuttaneet tätä mielikuvaa.

Liz Bonninin vetämä kaksiosainen dokumenttisarja paljastaa yllättäviä yhdenmukaisuuksia ihmisten ja eläinten parinmuodostuksissa.

Bonobo vaalii suhteita

Bonobo eli kääpiösimpanssi on simpanssin ohella ihmisen lähin sukulainen. Ensimmäisessa osassa Liz Bonnin selvittää, mikä on kääpiösimpanssin pitkäaikaisten suhteiden salaisuus.

Bonnin tutustuu hanhipariskuntaan Tariq ja Judith sekä norsuihin Liz ja Franki, jotka ovat solmineet elinikäisen kumppanuuden.

Entä kuinka Sam-niminen gibboni suhtautui elämänkumppaninsa kuolemaan?

Mistä löytää kumppanin?

Sarjan toisessa osassa tutkitaan eläinten välisiä monimutkaisia suhteita. Miten eläimet kohtaavat lajikumppanin? Rakastuvatko eläimet? Flirttailevatko nekin ensitreffeillä?

Afrikassa Liz Bonnin havaitsee, kuinka haastavaa hyeenaurokselle on löytää kumppani itselleen.

Amerikassa hän tapaa olentoja, joilla on yli 15 miljoonan vuoden kokemus parinmuodostuksesta. Nämä luottavat yhteen planeetan vanhimmista rakkauslauluista.

Animals In Love. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014

Kommentit